1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. NATO’ya Lüksemburg’tan Afrin mektubu
NATO’ya Lüksemburg’tan Afrin mektubu

NATO’ya Lüksemburg’tan Afrin mektubu

A+A-

 

Lüksemburg, NATO’ya Türkiye’nin Afrin operasyonuyla ilgili çağrıda bulundu. Lüksemburg Dışişleri Bakanı Asselborn, “Bu operasyonun gerçek bir felakete yol açmasından endişe ediyorum.” dedi.

 

ANF’nin haberine göre Lüksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’e mektup göndererek Türkiye’nin Afrin operasyonuna karşı endişeli olduğunu belirtti.

Operasyonun durmasını ve Türk ordusunun Afrin’den çekilmesini talep eden Jean Asselborn, “Bu operasyonun, gerçek bir felakete yol açmasından endişe ediyorum.” şeklinde konuştu.

Çağrı mektubunda, Türkiye’nin askeri operasyonuyla birlikte insani yardımda bulunan kişilere erişimin ciddi şekilde kısıtlandığını yazan Asselborn mektubunda şunları söyledi:

“NATO, Afrin’e yönelik saldırıları yakından izlemeli. Bu kapsamda düzenli olarak brifinglerle görüş açıklanmalı. Türkiye'nin, uluslararası hukuku ve ‘orantılılık prensibini’ dikkate alması gerekir. NATO yetkililerinin bunu Türk yetkililerle görüşmelerinde dile getirmesi çağrısı yapıyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.