1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Nasrallah: Sunni'ler olmazsa hükümette olmayız
Nasrallah: Sunni'ler olmazsa hükümette olmayız

Nasrallah: Sunni'ler olmazsa hükümette olmayız

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "bağımsız Sünni vekillerin" olmadığı bir hükümete partisinin katılmayacağı yönündeki açıklamasını yineledi.

A+A-

 

Nasrallah yayımladığı televizyon açıklamasında, "bağımsız Sünni vekillerin" hükümette temsiliyetini istediklerini ifade etti.

 

"Hariri bize 8 Mart bloğundan Sünni herhangi bir bakanın hükümette temsiliyetine karşı olduklarını iletti. Buna karşılık biz de bakanlarımızın isimlerini göndermeyeceğimizi söyledik. En başından beri tavrımız net" diyen Nasrallah, "Lübnanlılardan büyük bir kesimi temsil eden Sünni vekillerin hükümette temsiliyet hakkı vardır. Biz de onların yanında duruyoruz" ifadesini kullandı.

Nasrallah, "bağımsız Sünni vekillerin" temsiliyeti meselesine İran ve Suriye konularının karıştırılmasını da kınayarak, bunların "boş sözler" olduğunu savundu.

BAĞIMSIZ SÜNNİ VEKİLLER TARTIŞMASI

Geçen mayıs ayında yapılan genel seçimlerde Şiilerin çoğunlukta olduğu bölgelerde Şii Emel Hareketi ve Hizbullah'ın desteğini alarak meclise giren Faysal Ömer Karami, Cihad es-Samad, El-Velid Sukkeriye, Abdurrahim Murad, Kasım Haşim ve Adnan Trablusi isimli 6 Sünni milletvekilinin yeni hükümetteki temsiliyet ısrarı ve Hizbullah'ın bu vekillerden yana tavır alması Lübnan'daki hükümet kurma çalışmalarını kilitliyor.

Hizbullah Genel Sekreteri Siyasi Danışmanı El-Hac Hüseyin Halil, önceki haftalarda başkent Beyrut'taki ofisinde bahsi geçen 6 Sünni vekille gerçekleştirdiği görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "yeni kabinede bağımsız Sünni vekillerin de bulunması gerektiğini" ifade etmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.