1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Nasrallah: DSG bizimle görüşmek istedi
Nasrallah: DSG bizimle görüşmek istedi

Nasrallah: DSG bizimle görüşmek istedi

Hizbullah’ın Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG), ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararının ardından kendileriyle görüşme talebinde bulunduğunu söyledi.

A+A-

 

El Meyadin kanalına konuşan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme kararının ardından DSG’nin kendileriyle görüşme talebinde bulunduğunu açıkladı.

 

Bugün Suriye’de durumun 2011 yılından daha iyi olduğunu öne süren Nasrallah, “Fırat’ın doğusunda Kürtler, Türkiye ve ABD arasında kriz yaşanıyor” dedi.

“Fırat’ın doğusundaki Kürt güçlerinin Körfez ülkeleri tarafından desteklendiğini” savunan Nasrallah, Suriye rejimi ve DSG arasında iletişim kanallarının açık olduğunu söyledi.

Hasan Nasrallah, “ABD, Suriye’den çekilme kararından önce İran’a Rusya aracılığıyla bir mektup yolladı. Mektupta, ‘Suriye’den güçlerini çek biz de çekelim’ teklifinde bulundu ancak İran bunu reddetti” ifadelerini kullandı.

DSG yetkililerinin kendileriyle görüşme talebinde bulunduğunu belirten Hizbullah Genel Sekreteri, “DSG yetkilileri Beyrut’ta bizimle görüşmek istedi. Ayrıca Rusya ve Irak’tan Suriye rejimiyle görüşmelerinde arabulucu olmalarını istediler” şeklinde konuştu.

TRUMP’IN AÇIKLAMALARI

Trump 13 Ocak'taki paylaşımlarında "Suriye'den vakti çoktan gelip de geçen çekilmeye başlıyoruz… (DAİŞ) Tekrar toparlanırsa yakınlardaki üslerden tekrar saldıracağız" derken "Kürtlere saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvederiz. 20 millik (32 km) güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtlerin de Türkiye'yi provoke etmesini istemiyoruz" diye eklemişti.

“Türkiye’yi ekonomik olarak yıkma” çıkışına tepkilerin ardından 14 Ocak'taki Erdoğan-Trump telefon görüşmesiyle ilgili iki liderin güvenli bölgeyi görüştüğü açıklaması yapılmıştı.

Suriye rejimi ise güvenli bölge tartışmalarına “egemenlik ihlali” gerekçesiyle tepki göstermişti.

Son olarak Rusya, ABD’nin çekilmesi sonrası Suriye’nin kuzeyinde kontrolü Suriye hükümetinin alması ve PYD yönetimi ile Şam’ın uzlaşması yönündeki görüşünü açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.