1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Nasrallah, Beyrut’taki patlamanın ardından ilk kez konuştu
Nasrallah, Beyrut’taki patlamanın ardından ilk kez konuştu

Nasrallah, Beyrut’taki patlamanın ardından ilk kez konuştu

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Beyrut'ta gerçekleşen patlamaya ilişkin, "Depoda silahımız olduğu iddialarını kesin olarak reddediyorum" dedi.

A+A-

 

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah Beyrut'taki patlamanın ardından ilk kez açıklama yaptı.

Nasrallah, ülkedeki politik çekişmelerin bir kenara bırakılması gerektiğini söyledi.

Nasrallah çok büyük bir trajedinin yaşandığını belirttiği açıklamasında yaşanan patlamanın Lübnan’ın modern zamanlarda yaşadığı en büyük felaket olduğunu ifade etti.

Hizbullah’ın bütün enstitüleri ve kapasitesinin Lübnanlılara yardım etmek için hazır olduğunu belirten Nasrallah, Lübnan’a patlamanın ardından yapılan bütün yardım ve ziyaretlere pozitif bir bakış açıları olduğunu açıkladı.

Patlamayla ilgili soruşturma sırasında kimsenin korunmaması ve hiçbir şeyin gizlenmemesi gerektiğini vurgulayan Nasrallah, “Eğer bütün politik güçler soruşturmayı Lübnan ordusunun yürütmesini istiyorsa bırakın Lübnan ordusu soruşturmayı yürütsün” dedi.

Nasrallah, “Beyrut’taki patlama hiçbir şekilde Hizbullah tarafından unutulmayacak ve görmezden gelinmeyecek” şeklinde konuştu.

Nasrallah ayrıca, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Beyrut’a yaptığı ziyaret için olumlu mesaj verdi.

HALKIN TEPKİSİNE DESTEK

Kent halkının patlama sonrasında gösterdiği tepkiden övgüyle bahseden Nasrallah, dayanışmanın olağanüstü boyutlarda olduğunu, insanların kan bağışına, arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarına koştuğunu kaydetti.

Nasrallah ilk andan itibaren Hizbullah olarak bütün olanaklarını ve kaynaklarını, devletin ve felaketten etkilenenlerin hizmetine sunduklarını söyledi, evsiz kalanlara geçici barınak bulunması ve yeni evlerinin inşası konusunda destek sağlayacaklarını kaydetti.

Ülkenin ABD kuşatması altında olduğunu söyleyen Nasrallah buna karşılık dost ülkelerden, bilhassa Fransa'dan gelen yardım tekliflerini şükranla karşıladıklarını söyledi.

"Bir yerde felaket varsa ateşkes ilan edilir" diyen Nasrallah ülke içindeki bütün kesimleri farklılıklarını bir kenara bırakmaya çağırdı, farklılıkların öne çıkmasının zamanının da daha sonra geleceğini söyledi.

Patlamadan sonra bazı çevrelerin hemen Hizbullah'ı suçlamaya giriştiklerini, patlayıcı maddelerin Hizbullah'a ait olması gerektiği algısını yaratmaya çalıştıklarını söyleyen Nasrallah, "Bu haksızlık" dedi ve felakette çok sayıda Hizbullah mensubunun da öldüğünü kaydetti.

Hasan Nasrallah "Açık ve net olarak bu depodaki patlama olayıyla hiç bir ilgimiz olmadığını ilan ediyorum. Füze, amonyum nitrat, mermi, yok böyle şeyler. Şimdi de yok, geçmişte de yoktu Soruşturmayla açığa çıkacak. Eğer askeri bir eylemse soruşturma bunu ortaya koyar" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.