1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Myanmar Soykırım Yaptı
Myanmar Soykırım Yaptı

Myanmar Soykırım Yaptı

Birleşmiş Milletler, Myanmar ordusunun 2017 yılında Arakanlı Müslüman kadınlara uyguladığı toplu tecavüzlerin soykırım niyetinin bir göstergesi olduğunu açıkladı.

A+A-

 

BM İnsan Hakları Konseyi tarafından yayınlanan raporda, soykırım eylemlerini soruşturmayan ve kimseyi cezalandırmayan Myanmar hükümeti olanlardan sorumlu tutuldu.

 

Myanmar hükümetinin, bu ay 3 bin 500 Arakanlı Müslüman'ın geri dönüşüne onay vermesinin ardından Arakanlı Müslümanlardan hiçbirinin geri dönmek istemediği belirtildi.

Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanların baskı ve zulümden kaçtıkları Myanmar'a geri dönmeyi kabul etmediği duyuruldu.

Bangladeş Mülteci Yardım ve Geri Dönüş Komiseri Abul Kalam, basına yaptığı açıklamada, Myanmar hükümetinin bu ay 3 bin 500 Arakanlı Müslüman'ın geri dönüşüne onay vermesinin ardından Arakanlı Müslümanlardan hiçbirinin geri dönmek istemediğini belirtti.

Kalam, halihazırda Bangladeş hükümeti ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) tarafından kendileriyle görüşülen 295 aileden herhangi birinin, Myanmar'a dönmeye razı olmadığını ifade etti.

Diğer yandan, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina, hükümetinin mültecileri geri dönmeye zorlamayacağını ve gönüllü olduklarında geri dönebileceklerini dile getirdi. Myanmar hükümeti, daha önce geri dönüşlerin bugünden itibaren başlayacağını duyurmuştu.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu, zorla göç ettirilen Arakanlı Müslümanların güvenli şekilde evlerine dönebilmeleri için gerekli koşulların sağlanması çağrısında bulunuyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.