1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Musul ABD yüzünden kurtarılamıyor
Musul ABD yüzünden kurtarılamıyor

Musul ABD yüzünden kurtarılamıyor

Birçok Iraklı uzman,uzayan savaşın orduya yeterli miktarda modern silah sağlamayan ABD’nin eylemlerinden kaynaklandığını savunuyor. Çıkarların terörle mücadelenin önüne geçtiği bölge ülkelerin eylemleri de, engelleyici diğer bir faktör olduğu söyledi.

A+A-

 

 

Askeri uzman Ahmad Al Sharifi, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

‘IŞİD, POLİTİKACILARA YÖNELİK BASKI ARACI OLARAK KULLANILIYOR’

Iraklı uzmanlar: Musul ABD yüzünden kurtarılamıyor 

Al Sharifi: “Uluslararası koalisyonda, muazzam bir askeri potansiyele ve en modern silahlara sahip olan ABD dahil 62 ülke bulunuyor. Bunun yanında uçakların düzenlediği saldırılar, beklenen yıkıcı etkiyi sağlayamıyor. IŞİD’le yürütülen savaş, birçok ülkenin siyasetçisine baskı oluşturmak için kullanılıyor.” açıklamasında bulundu.

‘ABD, GEREKLİ SİLAHLARI BİLİNÇLİ OLARAK VERMİYOR’

Irak ordusunun özel hava gücüne sahip olması halinde IŞİD’in çok önceden bitirilmiş olacağını savunan uzman, ABD’nin terörle mücadele için gerekli silahları ‘bilinçli olarak sağlamadığını’ iddia etti. Al Sharifi, bunun sonucunda Irak ordusunun yavaşlayarak örgüte kaşrı üstünlüğünü kaybettiğini belirtti.

‘TÜRKİYE, IRAK’TAKİ KARMAŞADAN FAYDALANMAK İSTİYOR’

Al Sharifi ayrıca Türkiye’nin Irak’taki karmaşık durumdan faydalanmak istediğini, Irak ordusunun Telafer ve Havice bölgelerine girmesine izin vermediğini öne sürdü. Iraklı uzman, Irak hükümetinin teröristlerle savaşın üzerine yoğunlaştığını ve bu nedenle de komşularıyla ilişkileri netleştirmeye imkan bulamadığını söyledi. Al Sharifi, ABD’nin stratejik ortağı olarak gördüğü Türkiye’ye hiçbir zaman karşı çıkmayacağının da anlaşılması gerektiğinin altını çizdi.

 

kaynak: PeyamaKurd

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.