1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Muş'ta 5,1 büyüklüğünde deprem
Muş'ta 5,1 büyüklüğünde deprem

Muş'ta 5,1 büyüklüğünde deprem

Muş'un merkeze bağlı Tüten Köyü'nde meydana gelen 5,1 şiddetindeki deprem, paniğe neden oldu.

A+A-

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Merkezinden alınan bilgiye göre, dün akşam saat 23.40'ta merkez üssü Muş'un Tüten köyü olan 5,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Yerin 2,5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, kent merkezi ile ilçelerde de hissedildi. 

Muş Valisi Vedat Büyükersoy da, depremin hemen ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Tüten köyüne sevk edildiğini belirtti.

"Tüten köyünde yapılan incelemede, 4 evde küçük çaplı çatlaklar oluştuğu, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı tespit edildi" diyen Büyükersoy, kent merkezi ve ilçelerde de olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Büyükersoy, havanın yağışlı olması nedeniyle Türk Kızılayı'nın köye çadır, battaniye ve bazı ihtiyaç malzemeleri gönderdiğine değinerek, sabah saatlerinden itibaren de köylülerin iaşe ihtiyacı olup olmadığının belirleneceğini ifade etti.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada da Tüten köyüne tedbir amaçlı 80 çadır, 80 mutfak seti ve 400 battaniye gönderildiği bildirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, yerin 22 kilometre derinliğinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin, Muş ve ilçeleri ile Bingöl, Ağrı ve Erzurum’da da hissedildiği kaydedildi.

Geceyi dışarıda geçirdiler

Muş’ta meydana gelen depremin merkez üssü olan Tüten köyünde, vatandaşlar geceyi dışarıda geçirdi.

Depremin ardından evlerinden çıkan vatandaşlar, geceyi araçlarının içinde ve evlerinin önünde geçirirken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri de kısa sürede köye ulaştı.

Yapılan incelemenin ardından köyde herhangi bir can ve mal kaybı olmadığını tespit eden ekipler, valilik bünyesinde oluşturulan kriz merkezine köydeki son durumla ilgili bilgi aktardı.

Deprem olduğu esnada büyük panik yaşadıklarını anlatan vatandaşlar, evlerine girmeye korktuklarını ve yeni birdeprem ihtimaline karşın geceyi dışarıda geçireceklerini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.