1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Müslümanlar tesettürü tercih ediyor
Müslümanlar tesettürü tercih ediyor

Müslümanlar tesettürü tercih ediyor

Müslüman ükelerdeki kadınlar arasında örtünme biçimlerinde farklılıklar olsa bile, tesettür büyük çoğunluğun tercihi..

A+A-

Müslüman dünyada kadınların kıyafeti konusu her zaman gündem oldu. Son dönemde yapılan bir anket, bu konuda müslüman toplumların tercihlerine ışık tutuyor.

Michigan Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Enstitüsü tarafından, halkının çoğunluğu müslüman olan yedi ülkede, -Tunus, Mısır, Irak, Lübnan, Pakistan, Suudi Arabistan ve Türkiye- yapılan ankete göre, çoğu insan kadınların saçlarını tamamen örtecek bir tesettürü tercih ediyor, ancak yüzün örtünmesine gerek görmüyor. Sadece Türkiye ve Lübnan'da kadınların saçlarını tamamen örtmesi gerektiğini düşünmeyenleri oranı diğer ülkelerden fazla..

Türkiye'de katılımcıların yüzde 13'ü başların kapanması gerektiğini ancak saçın görünebileceğini, yüzde 46'sı ise başın saç görünmeyecek şekilde kapatılması gerektiğini belirtiyor. Yüzde 32'lik bir kesim ise kadınların başının açık olması gerektiğini kaydediyor.

Ankete katılanlara farklı örtünme biçimlerini simgeleyen resimler gösterilip, kamusal alanda uygun olanını seçmelerinin istendiği araştırmada, en uygun tesettür şekli saçları tamamen örten beyaz başörtü ile simgelenen seçenek oldu. Katılımcılar, Tunus'ta yüzde 57, Mısır'da yüzde 52, Türkiye'de yüzde 46 ve Irak'ta yüzde 44 oranında bu tür örtünmeyi tercih ettiklerini söyledi.

Tesettür biçimleri farklı tepkiler alsa da, müslüman ülkelerde yaşayanların çoğunluğu örtünmeden yana tercihte bulundu. Tesettürü kamusal alanda kıyafet tercihi olarak görenlerin oranı yüzde 96 olurken,  'örtüsüz' dış kıyafete destek verenlerin oranı yüzde 4'te kaldı. Yüzü açık bırakan ancak saçları örten başörtüsü genel ortalamada yüzde 44 ile en fazla tercih edilen örtü seçeneği...


\"\"

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.