1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Müslüman Mezarlığına Saygısız Girişim
Müslüman Mezarlığına Saygısız Girişim

Müslüman Mezarlığına Saygısız Girişim

İşgal rejiminde yayınlanan Haaretz gazetesi, Tel Aviv Belediyesi’nin 1948’de işgal edilen topraklardaki Yafa kentinde Müslümanlara ait mezarlık üzerinde inşaat yapmaya hazırlandığını yazdı.

A+A-

 

Gazete, işgal belediyesinin Osmanlılar döneminden kalma tarihi mezarlık üzerinde evsiz Yahudiler için barınma evi inşa edeceğini ileri sürdü.

 

Haberde, Yafa’daki İslami Heyet’in İsrail Yüksek Mahkemesi’ne başvurarak karara itiraz ettiği ve işgal belediyesinin projeyi bir süre ertelemek zorunda kaldığı belirtildi. Haaretz gazetesi, Tel Aviv Belediyesi’nin söz konusu alanda geçen hafta çalışmalara başladığını yazdı.

Projenin evsiz Yahudiler için barınma evi olarak kullanılacak üç katlı bir bina ile dükkanları içerdiğini kaydeden gazete, kazı çalışmaları sırasında içinde insan kemikleri bulunan onlarca mezarın ortaya çıktığını bildirdi. İşgal belediyesinin çalışmaları sırasında mezarların ve insan kemiklerinin çıkması üzerine Yafa halkının ve İslami Heyet’in tepki gösterdiği ifade edilen haberde, işgal belediyesinin tepkiler üzerine çalışmayı durdurduğu belirtildi.

İslami Heyet avukatı Remzi Küteylat, Müslüman mezarlığı üzerinde inşa edilmek istenen planın ölülerin onurunu koruyan anayasal hakka aykırı, tehlikeli bir ihlal olduğuna dikkat çekti. Küteylat, işgal belediyesinin ve tabiatı koruma idaresinin ölülerin onurunu ve Müslümanların duygularını kasıtlı olarak çiğnediğini söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.