1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Müslüman Alimler Birliği Fas'ın Normalleşme Anlaşmasını Kınadı
Müslüman Alimler Birliği Fas'ın Normalleşme Anlaşmasını Kınadı

Müslüman Alimler Birliği Fas'ın Normalleşme Anlaşmasını Kınadı

Müslüman Alimler Birliği Cumartesi günü yayınladığı bildiride, Mescidi Aksa, Kudüs ve Suriye topraklarından Golan Tepeleri'ni işgal eden Siyonist rejime karşı sert tutumunu yineledi ve bu rejimin diğer İslam topraklarını işgal etmeyi planladığını belirtti

A+A-

 

Müslüman Alimler Birliği, işgalci rejimle uzlaşmanın hukuken caiz olmadığını ve Kutsal Kudüs Komitesi'ne başkanlık eden Fas'ın, halkından uzak bir şekilde tutum ortaya koymasının kabul edilemez olduğunu bildirdi.

 

Müslüman Alimler Birliği, tüm Müslüman halkları  Filistin halkına hiçbir şekilde yardım etme görevlerini ihmal etmemeye çağırdı.

 

Bu arada Arap Mağrip Alimler Birliği de yayınladığı bildiride, İslam ülkelerinin Filistin meselesinde taviz vermemelerini, iç ve dış baskıların etkisinde kalmadan kararlı şekilde durmalarını istedi.

 

Öte yandan Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Rafet Nasif, İslam ülkesi Fas’ın işgalci ırkçı İsrail’le normalleşme anlaşmasına varma kararını şiddetle kınadı.

 

Hamas’ın yöneticilerinden olan Nasif düzenlediği basın açıklamasında, Fas’ın söz konusu kararının,  hukuk tanımaz ırkçı İsrail’in işgalini sona erdirme ve Filistin toprakları üzerinde başkenti Kudüs olan bağımsız bir devlet kurma haklarına yönelik bir darbe niteliğinde olduğunu vurguladı.

 

Terör rejimi İsrail ile diplomatik ilişkilerin kurulması için varılan anlaşmaların, barış anlaşmaları olmadığını bilakis İsrail’in ırkçı ve saldırgan yönetimine teslim olmak anlamına geldiğini belirten Nasif, Siyonistlerin Filistin topraklarını işgal etmesine meşruiyet kazandırmak yerine onu boykot etmek ve abluka altına almak gerektiğine dikkat çekti.

 

ABD Başkanı Donald Trump, cuma günü Fas ve ırkçı İsrail'in tam diplomatik ilişki kurulmasına yönelik anlaşmaya vardığını ve Batı Sahra'da Fas'ın hâkimiyetini tanıdığına dair bir bildirge imzaladığını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.