1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mülteciler konusunda sorumluluk hepimizin
Mülteciler konusunda sorumluluk hepimizin

Mülteciler konusunda sorumluluk hepimizin

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, Avrupa'ya gelen sığınmacıların AB üyesi ülkeler arasında adil bir şekilde paylaşılması gerektiğini belirtti.

A+A-

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cudeh ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, AB'nin son yılların en büyük göçmen kriziyle karşı karşıya bulunduğunu söyledi. AB'nin ortak bir sığınma politikası geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Steinmeier, bu konuda hazırladığı 10 maddelik bir planı hafta sonunda AB'li mevkidaşlarıyla görüşeceğini bildirdi.

Lüksemburg'da 4-5 Eylül'de yapılacak AB dışişleri bakanları toplantısında göçmen krizini tüm yönleriyle ele alacaklarını kaydeden Steinmeier, "Sorumluluğu birbirimize atmaya bir son vermemiz gerekiyor. Bu şekilde hiçbir yere varamayız" ifadelerini kullandı.

Ülkelerine gelen sığınmacılara yeterli yardımda bulunmayan AB ülkelerini eleştiren Steinmeier, "Mültecilerin sayısı, onlara uygunsuz davranışlar için bir mazeret olamaz. Her ülke, mültecilere insani bir şekilde barınma imkanı sağlama konusunda elinden geleni yapmakla yükümlüdür" şeklinde konuştu.

Sığınmacıların AB'de ilk giriş yaptıkları ülkede kayıt altına alınmaları ve bu ülkelerin sığınmacıların iltica başvurularını değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Steinmeier, AB'nin de sığınmacı akınına uğrayan üye devletlere yardımını artırmasının önemli olduğunu kaydetti.

Steinmeier, Lüksemburg'da yapılacak toplantıda, mültecilerin AB ülkeleri arasında adil bir şekilde dağıtılması konusunu da ele alacaklarını bildirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.