1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mühimmat deposunda patlama
Mühimmat deposunda patlama

Mühimmat deposunda patlama

Kuzey Kıbrıs'ın Girne kentinde mühimmat deposunda patlama oldu, patlamaların sürdüğü bölgedeki 1 otel boşaltıldı.

A+A-

 

Girne'ye bağlı Çatalköy'de bulunan askeri mühimmat deposunda patlama meydana geldi.

 

Kuzey Kıbrıs'ın Girne şehrinde Çatalköy bölgesinde askeri bölgesinde sebebi henüz bilinmeyen patlamalar meydana geldi. Askeri bölge yakınındaki 5 yıldızlı bir otelin boşaltıldığı belirtildi.

 

Kuzey Kıbrıs Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Facebook'tan yaptığı paylaşımda, cephanelikte çıkan yangının devam ettiğini belirterek, "Şu anda içten içe patlamalarla devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Patlamalardan sonra çevreye şarapnel parçalarının savrulduğunu ve bu nedenle bölgeye girişlerin kapatılarak güvenli bir alan yaratıldığını aktaran Özersay, tedbir olarak elektriklerin de kesildiğini kaydetti.

Patlamalar sonrasındaki çalışmalara da değinen Özersay, "Gerek askeri yetkililerimiz gerekse Polis Genel Müdürlüğü ile temas halinde olaya müdahale ediyoruz. Sağlıklı bilgiye ulaşır ulaşmaz kamuoyu ile paylaşacağız. Az sonra ben de bölgede olacağım" ifadelerini kullandı.

'CAN KAYBI YOK'

Özersay, ilk belirlemeye göre can kaybı olmadığını belirterek, ilk patlamanın şiddetiyle bölgedeki bazı binaların camlarının kırıldığını ve bu nedenle kırılan cam parçalarından dolayı yaralananların olduğu bilgisini verdi.

Yaralananlara bölgede bulunan ilk yardım ekiplerinin ambulanslarla müdahalede bulunduğunu bildiren Özersay, Arapköy'de yaşayan vatandaşların tedbir amacıyla tahliye edildiğini vurguladı.

Söz konusu bölgeyi tehdit bir yangının söz konusu olmadığını belirten Özersay, "Şu an itibariyle etrafa yayılan bir yangın yoktur" ifadelerine yer verdi.

Bu arada, bölgeye yakın bir otelin de tedbir amaçlı boşaltıldığı öğrenildi.

Yangın ve patlamanın nedeni konusunda ise Özersay, "Patlama öncesi cephanelik yakınında bir yangın çıktığı belirtiliyor, çevredeki kamera görüntüleri incelenerek yetkililer olayın nedenini kesinleştirecektir, şu anda bu konuda net bir şey söylemek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.