1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Muhaliflerden Rusya’ya sert tepki
Muhaliflerden Rusya’ya sert tepki

Muhaliflerden Rusya’ya sert tepki

Suriye'de Esad rejimine karşı savaşan silahlı muhalif gruplar, Rusya'nın düzenlediği hava saldırıları ile ilgili ortak bir bildiri yayımladı.

A+A-

Bildiride, "Rusya'nın Suriye'de yaptığı askeri saldırıların Esad rejiminin talebi doğrultusunda gerçekleştiği iddia edilse bile bu saldırılar, Suriye topraklarını işgal anlamına gelmektedir'' denildi.


Esed rejiminin meşruiyetini yitirdiği ifade edilen bildiride, "Rus uçaklarının Humus kırsalında gerçekleştirdiği saldırılarda 50'ye yakın sivilin yaşamını yitirdiği" ifade edildi. Muhalif gruplardan ''Bu Rusya’nın Suriye’de gerçekleştirdiği ilk savaş suçudur'' ifadelerine yer verildi.


"Rus Hava Kuvvetleri tarafından bombalanan şehirde iddia edildiği gibi DAEŞ’e ait hiçbir oluşum ve karargahın bulunmadığı" kaydedilen bildiride, bombalanan yerlerin tamamen sivil yerleşim yerleri olduğu aktarıldı.

 

Bildiride, 'Suriye’nin toprak bütünlüğü kırmızı çizgimizdir. Esed Rejimi ve efendileri tarafından dayatılacak, topraklarımızı bölecek hiçbir projeyi ve bölünmeyi kabul etmeyeceğiz'' denildi.

 

Ahrar'uş Şam, Ceyşu'l İslam ve Şam Cephesi gibi büyük muhalif gruplarında aralarında yer aldığı 41 muhalif grubun imzasıyla bildiri yayımlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.