1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MSD'den Efrin açıklaması: İttifak bozulur
MSD'den Efrin açıklaması: İttifak bozulur

MSD'den Efrin açıklaması: İttifak bozulur

A+A-

 

 

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eşbaşkanı İlham Ahmed, Efrin’e yönelik saldrıyı onaylamanın IŞİD’e karşı ortak mücadele ittifakını bitireceğini söyledi. 


 

İlham Ahmed, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya’nın onayı olmadan Türk devletinin Efrin’e saldıramayacağını belirterek, konu hakkında Rusya’ya “mesajlarını en net şekilde” ilettiklerini belirtti.

Ahmed, “Kuzey Suriye’de her geçen gün biraz daha gelişen Demokratik Suriye Federasyonu projesi bölgenin demokratikleşmesi açısından önemli bir örnek sunuyor. Türk devleti bu anlamıyla nerede bir Kürt varlığı varsa oraya saldırıyor ve bölgede gelişen her türlü demokratik sistemi engellemeye çalışıyor” dedi.

İlham Ehmed, Rusya’nın onayı olamadan Türk devletinin Efrin’i hedef alamayacağına dikkat çekerek, şöyle konuştu:

“Biz bu konuda ki mesajımızı Rusya’ya açık bir şekilde ilettik. Teröre karşı mücadele ittifakı temelinde birlikte yürüttüğümüz çalışmalar oldu. Eğer Efrin, Türkiye’ye teslim edilmek istenirse o zaman her şey bozulur.”

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı “Hiç kimse Suriye’nin egemenlik hakları ve toprak bütünlüğünü tehdit etmemeli” açıklaması Rusya’nın Efrin saldırısına karşı çıktığı şeklinde yorumlanmıştı.

Rusya adına yapılan açıklamada “mesajımızın yanıtı vardı” diyen İlham Ehmed, “IŞİD’den kurtarılan bölgelere kimsesin saldırmasına izin vermeyeceklerini” kaydetti.

 

rudaw

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.