1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Morales: ABD Hırsız
Morales: ABD Hırsız

Morales: ABD Hırsız

Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, Venezuela'da yaşanan her tür iç komplo ve dış müdahale girişiminin ABD'nin Venezuela petrolünü çalması için bir girişim olduğunu söyledi.

A+A-

 

Bugün Venezuela'daki sağ muhalefetin gösterilerini eleştiren Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales, protestoların uluslararası elitlerin ülkenin petrollerini özelleştirmesine hizmet ettiğini söyledi.

TeleSur'un aktardığına göre, Morales, "Emperyalizmin planı, Venezuela tarafından seçilmiş anayasal başkanı devirmektir, ... bu, tüm anti-emperyalist hükümetlere bir uyarı olmalıdır." dedi.

Başkan Nicolas Maduro ve Bolivarcı Devrim'e yapılan her tür iç ve dış saldırının, dünyadaki anti-emperyalist hükümetlere mesaj niteliği taşıdığını belirten Morales, Venezuela'da yaşanan iç ve dış gelişmelerin "Venezuela'nın petrolünü çalmak için" yapıldığını belirtti.

Sağ muhalefet, haftalardır Venezuela'da rejim değişikliği için sokak protestoları gerçekleştiriyor. Protestocuların ABD hükümeti ve Venezuela'nın kamulaştırılan petrol şirketinin ısrarla özelleştirilmesini talep eden Amerikan Devletler Örgütü (OAS) tarafından destekleniyor.

kyn:sol

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.