1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Moody’s: ABD’nin mali gücü çökmek üzere
Moody’s: ABD’nin mali gücü çökmek üzere

Moody’s: ABD’nin mali gücü çökmek üzere

Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Moody's Investor Service, vergi kısıtlamalarının ve ekonomik yavaşlamanın önümüzdeki 10 yıl içinde ABD’nin mali gücünü baltalayacağını öngördü.

A+A-

 

Yahoo! Finance portalının haberine göre Moody's raporunda ABD'nin ekonomisinin bu yılın 2. çeyreğinde yüzde 4.2 oranında büyüdüğünü ve bunun 2014'ten bu yana en iyi büyüme göstergesi olduğunu, ancak ileride ekonomik büyümenin önce yüzde 2.9'a, ardından yüzde 0.9'a kadar gerilemesinin beklendiğini ifade etti.

 

Geçen yıl ABD'nin federal bütçe açığının gayrisafi yurtiçi hasılasının (GSYİH) yüzde 3.5'ine eşit olduğu belirtilen raporda, bu yılki açığını ise yüzde 3.8'e (779 milyar dolara) ulaştığı ve 2028'e kadar yüzde 8'i bulacağının öngörüldüğü kaydedildi.

Kurumlar vergisi oranlarının yüzde 35'ten yüzde 20'ye çekilmesinden dolayı şirketlerden elde edilen vergi gelirlerinin yüzde 31 oranında düşüş kaydettiğini vurgulayan Moody's, "Bütçe açığının sürekli olarak büyümesi, federal borcun ve onun bakım yükünün tarihi rekor seviyelere ulaşmasına neden olacak ve sonuç itibarıyla ülkenin kredi notu baskı altında kalacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.