1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MİT Başkanlığı'na İbrahim Kalın atandı
MİT Başkanlığı'na İbrahim Kalın atandı

MİT Başkanlığı'na İbrahim Kalın atandı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı'na İbrahim Kalın atandı. Kalın'ın atama kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

A+A-

Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) yeni başkanı İbrahim Kalın oldu.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığına Sayın İbrahim Kalın'ı atamıştır." ifadesi kullanıldı.

Kalın'dan ilk mesaj

MİT Başkanlığı'na atanan İbrahim Kalın sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Güzel ülkem için durmak yok, yola devam… Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı görevini şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı arz ediyorum. Yeni görevim dolayısıyla tebrik eden ve dualarını esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Güçlü, güvenli ve bağımsız Türkiye için çalışmaya devam." ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın kimdir?

İstanbul Üniversitesi Tarih bölümü mezunu olan Kalın, yüksek lisans çalışmalarını Malezya'da, doktora çalışmalarını da Amerika Birleşik Devletleri'nde tamamladı.

Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı kurucu başkanı da olan İbrahim Kalın, 2014'ten bu yana Cumhurbaşkanlığı Sözcülüğü görevini yürütüyordu.

Türkiye'nin Suudi Arabistan, İsrail, Birleşik Arap Emirlikleri, Ermenistan, Suriye ve Mısır ile ilişkileri normalleştirme süreçlerinde aktif rol oynayan Kalın, ABD, AB ülkeleri, Rusya, Çin ve Hindistan gibi küresel ve bölgesel aktörlerle ikili ilişkilerin geliştirilmesinde diplomatik katkılar sağladı.  

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.