1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mısır'da yeni idam cezaları
Mısır'da yeni idam cezaları

Mısır'da yeni idam cezaları

Mısır'da yargılanan darbe karşıtı iki gence idam cezası verildi

A+A-

Mısır'da darbe karşıtı 2 gence idam cezası verildiği bildirildi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Giza Ceza Mahkemesi, "6 Ekim semtinde İdari Savcılık binası ile bir GSM şirketine ait baz istasyonunu yakmak" suçlamasıyla duruşması görülen, 1'i gıyaben yargılanan darbe karşıtı 2 gence idam cezası verdi.

Aynı davada 2'si gıyaben yargılanan 3 kişiye müebbet hapis verilirken, 18 yaşından küçük bir genç de gıyabında 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşmaya katılanlar hakkında verilen kararların temyiz yolunun açık olduğu, gıyaben yargılananların ise yakalanmaları halinde yeniden yargılanacağı belirtildi.

Savcılık, 24 Ağustos'ta idam hakkında görüş almak için söz konusu 2 gencin dosyasını Müftülüğe göndermiş, bugün hükmün okunacağı duruşmanın yapılacağını açıklamıştı.

Başsavcılık, ordunun yönetime el koymasının ardından yapılan darbe karşıtı gösterilere katılan gençleri  "6 Ekim semtinde İdari Savcılık binası ile bir GSM şirketine ait baz istasyonunu yakmakla" suçlarken, sanıklar ve avukatları bu suçlamaları reddediyor.

Mısır'da seçimlerle göreve gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin, 3 Temmuz 2013'te askeri darbeyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından düzenlenen gösterilere katılan yüzlerce darbe karşıtı çeşitli gerekçelerle gözaltına alınarak yargılanmaya başlanmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.