1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Mısır'da darbe karşıtlarından gösteri çağrısı
Mısır'da darbe karşıtlarından gösteri çağrısı

Mısır'da darbe karşıtlarından gösteri çağrısı

Mısır\'da, darbe karşıtları, 37 İhvan üyesinin hayatını kaybettiği \"Ebu Zabel\" olaylarının 100\'üncü gününde ülke genelinde gösteri çağrısı yaptı.

A+A-

Mısır'da, darbe karşıtları, 37 İhvan üyesinin hayatını kaybettiği "Ebu Zabel" olaylarının 100'üncü gününde ülke genelinde gösteri çağrısı yaptı.
 
Darbeyi Ret ve Muşruiyete Destek için Ulusal İttifak Hareketi tarafından, "Hesabı sorulacak" adı altında düzenlenmesi planlanan cuma gösterilerinden önce Tahrir Meydanı araç trafiğine kapatıldı.
 
Güvenlik güçleri, meydana açılan tüm ana yolları zırhlı araçlar ve dikenli tellerle kapatırken, Rabiatul Adeviyye Meydanı ve İttihadiyye Sarayı'na (Cumhurbaşkanlığı Sarayı) giden yollarda da aynı güvenlik uygulamaları yürütüldü.
 
Gösterilere önlem almak amacıyla İskenderiye, Süveyş, Port Said, İsmailiye ve Beni Suveyf'teki önemli kurumların önünde de yoğun güvenlik önlemleri alındı.
 
Öte yandan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise bugün düzenlenecek gösterilerin, yetkili makamlardan izin alınmadığı gerekçesiyle kanuna aykırı olduğu belirtilerek, "kararlı ve kesin" bir şekilde engelleneceği ifade edildi.
 
İçişleri Bakanlığı'na, "güvenlik ve toplumsal barışı tehdit etmesi halinde", gösteri ve yürüyüşleri engelleme hakkı veren, güvenlik güçlerine de "gösterilerin güç kullanılarak dağıtılması" konusunda geniş yetkiler tanıyan yasayı ihlal edenler, 2 yıldan 5 yıla kadar hapis ve yüklü miktarda para cezasına çarptırılabilecek.
 
Mısır'da Ağustos ayında, haklarında tutuklama kararı çıkarılan 37 Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) mensubu, Kahire'nin kuzeyindeki El- Kalyubiye ilindeki Ebu Zabel Hapishanesi'ne nakledildikleri sırada meydana gelen olaylarda hayatını kaybetmişti.

aa

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.