1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mısır'da darbe karşıtı cuma gösterileri
Mısır'da darbe karşıtı cuma gösterileri

Mısır'da darbe karşıtı cuma gösterileri

Bayramın dördüncü gününde birçok kentte, "Hesap Görme Cuması" adı altında gösteriler düzenlendi

A+A-

Mısır'da darbe karşıtları, Kurban Bayramı'nın dördüncü gününde, birçok kentte düzenledikleri gösteri ve yürüyüşlerle ordunun yönetime el koymasını protesto etti. 

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısıyla "Hesap Görme Cuması" adı altında yapılan gösterilere çok sayıda kişi katıldı.

Başkent Kahire'nin Meadi bölgesinde başlayan eyleme katılan binlerce gösterici, Nil boyundan Anayasa Mahkemesi önüne yürüdü.  

Roksi bölgesindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na yürümek isteyen göstericiler, saraya giden yolun güvenlik güçleri tarafından tank ve tel örgülerle kesilmesi üzerine üst düzey yabancı misafirlerin ağırlandığı Kubbe Sarayı'na yöneldi.  Eylemlerini burada yapan göstericiler darbe karşıtı sloganlar attı.

-Rabia Meydanı'na yöneldiler-

Ağustos ayında düzenlenen gösterilerin güç kullanarak dağıtıldığı Rabia Meydanı'na yönelen kalabalık ise emniyet güçlerinin meydana girişlerine engel olması üzerine Rabia ve Nahda meydanlarında şehit düşenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Nil Nehri'nin batı yakası Giza'nın Faysal bölgesindeki gösteride kimliği henüz belirlenemeyen kişiler tarafından havaya ateş açılarak göstericiler korkutulmaya çalışıldı. 

Kahire dışındaki kentlerden İskenderiye, Süveyş, Port Said, İsmailiye, Beni Süveyf, Asvan, Hilvan, Şarkıyye ve Dimyat'ın merkez ve ilçelerinde de darbe karşıtı gösteriler düzenlendi .

Gösterilerde "Askeri yönetim düşsün", "Siyaset ordunun işi değil" sloganlarının yanı sıra darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin bayramının kutlandığı pankart ve dövizler dikkati çekti.


dunyabulteni

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.