1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mısır’da çatışma: 14 ölü
Mısır’da çatışma: 14 ölü

Mısır’da çatışma: 14 ölü

A+A-

Mısır'ın Kuzey Sina vilayetinde güvenlik güçleri, Ariş'te güvenlik noktasına silahlı saldırı düzenleyen kişilerle girdikleri çatışmada 14 saldırgan öldürüldü.

Mısır İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ariş kentinin güneyindeki güvenlik noktasını hedef alan saldırıyı gerçekleştiren kişilerin El-Mesaid bölgesinde terk edilmiş bir evde saklandığının tespit edildiği, güvenlik güçlerinin eve düzenlediği baskın sırasında çıkan çatışmada 14'ünün öldürüldüğü belirtildi.

Dün Sina vilayetinde güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada 10 polisin hayatını kaybettiği, 5 saldırganın da öldürüldüğü açıklanmıştı.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Kuzey Sina ilinde bulunan Refah ve Ariş kentleri, zaman zaman silahlı grupların saldırılarına sahne oluyor.

Mısır ordusu ve emniyet teşkilatı, Eylül 2013'ten bu yana Sina'daki pek çok ilde güvenlik güçlerini hedef alan saldırılar düzenledikleri gerekçesiyle "terörist ve tekfirci" olarak nitelediği unsurlara yönelik operasyonlar düzenliyor.

Sina'da Kasım 2014'te terör örgütü DAİŞ'e biat ettiğini duyuran ve adını "Sina Vilayeti" olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis örgütü gibi bir takım silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.