1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mısır'da 11 İhvan üyesine ömür boyu hapis
Mısır'da 11 İhvan üyesine ömür boyu hapis

Mısır'da 11 İhvan üyesine ömür boyu hapis

Mısır\'ın Süveyş şehrindeki askeri mahkeme, İhvan üyelerine ilk cezaları kesmeye başladı: 11 kişiye ömür boyu hapis, 45 kişiye ise 5\'er yıl hapis cezası verildi

A+A-

Süveyş Askeri Mahkemesi, 11 Müslüman Kardeşler üyesi ve Mursi destekçisini ömür boyu hapse çarptırdı. 45 kişi hakkında 5'er yıl hapis cezasının verildiği duruşmada 8 kişi de beraat etti. Sanıklar, silahlı kuvvetlere saldırmak, Süveyş şehrinde vatandaşları öldürmeye teşvik etmek, 9 askeri aracı ve 3 kiliseyi ateşe vermekle suçlandı.

Savcılık ayrıca sanıkları 14 Ağustos 2013 tarihinde Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarının boşaltılmasının ardından başlayan olaylarda yaşananlardan da İhvan mensuplarını suçladı. Müslüman Kardeşler mensupları, Mursi'ye destek için yapılan gösteriler esnasında yol kesmek, şehirde anarşi çıkarmak için söylentiler yaymak ve kamu mallarına zarar vermekten suçlu bulundu.

Askeri mahkeme, şehirde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden iki vatandaşın ölümünden de İhvan üyelerini suçlu buldu. Ölümlere sebep olan silahların da Müslüman Kardeşler üyelerine ait olduğu iddia edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.