1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mısır Sisi'nin cumhurbaşkanlığına hazırlanıyor
Mısır Sisi'nin cumhurbaşkanlığına hazırlanıyor

Mısır Sisi'nin cumhurbaşkanlığına hazırlanıyor

Mısır\'da, Savunma Bakanı Sisi\'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı için kampanya hazırlıkları yürütülürken, adaylığa yönelen diğer bazı isimler de \"Sisi kazanır\" açıklamalarında bulunuyor.

A+A-
Mısır'da, son dönemlerde medya kuruluşlarında geçiş süreci sonrasında cumhurbaşkanlığına Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi'nin adının çok sık geçiyor olması dikkati çekiyor. 
 
Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi'nin cumhurbaşkanlığına adaylığını desteklemek amacıyla "İyiliğini Tamamla" adlı kampanya başlatıldı. 
 
Kampanyanın organizatörü Nasrullah Rifai yaptığı açıklamada, "Terörist olarak nitelendirdiği Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) yönetiminden Mısır'ı kurtarmasının ardından ülkeyi yönetebilecek en değerli kişinin Sisi olduğunu" söyledi.
 
Kampanya çalışmalarına 16 Eylül'de resmen başlanacağını ifade eden Rifai, Sisi'nin cumhurbaşkanlığına aday olmasını talep eden 30 milyon imza toplamayı hedeflediklerini belirtti. 
 
Adaylığa yönelen diğer isimler de "Sisi kazanır" diyor
 
Cumhurbaşkanlığı görevine soyunan isimler arasında eski Arap Birliği Genel Sekreteri ve 2012 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Amr Musa da bulunuyor.
 
Son olarak Anayasa Düzeltme Komisyonu Başkanlığına seçilen Musa basına yaptığı açıklamada, "Mısır keskin ve dirayetli bir başkan ister. Sisi seçimleri ezici bir şekilde kazanmaya en yakın kişidir" ifadesini kullandı. 
 
Benzer açıklamalarda bulunan devrik lider Mübarek rejiminin son Başbakanı ve 2012 cumhurbaşkanlığı adaylarından Ahmet Şefik, "Sisi'nin aday olması halinde gelecek dönemde cumhurbaşkanlığına aday olmayacağını" açıkladı.
 
Mursi dönemini askeri darbeyle sonlandıran Savunma Bakanı Abdulfettah Sisi, daha önce yaptığı açıklamalarda, cumhurbaşkanlığında hevesinin olmadığını dile getirmişti.  
 
aa

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.