1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mısır İle Yunanistan Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması İmzaladı
Mısır İle Yunanistan Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması İmzaladı

Mısır İle Yunanistan Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşması İmzaladı

Türkiye'nin Libya ile deniz sınırı anlaşmasına karşı çıkan Yunanistan, Libya'nın komşusu Mısır'la bir deniz sınırı anlaşması imzaladı.

A+A-

 

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias ile bugün Kahire'de bir araya gelen Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Şükrü, iki ülke arasında münhasır ekonomik bölge anlaşması imzalandığını duyurdu.

İki ülke dışişleri bakanları arasında deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşması ile ilgili 12’nci teknik görüşme, geçen Haziran’da Kahire’de yapılmış ve müzakerelerin devamına karar verilmişti.

Öte yandan, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’ten de bugün bir açıklama gelmişti. Miçotakis, Türkiye’yle Doğu Akdeniz’de kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölgelerin (MEB alanları) belirlenmesi için planlanan diyalogdan sonuç alınamaması halinde tarafların Uluslararası Lahey Adalet Divanı’na gitmesini önerdi.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim, geçen haftalarda Meis Adası açıklarındaki gelişmelerle tırmanmıştı. Oruç Reis Araştırma Gemisi’nin bölgede araştırma yapma planı sonrasında iki komşu ülke sıcak temasın eşiğine gelmişti. Gerilim, Berlin’in devreye girmesiyle kontrol altına alınmış, Ankara araştırmalarını bir süreliğine askıya almıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.