
Mısır Gazze'ye beton pompası girişine izin verdi
Mısır'ın Refah Sınır Kapısı aracılığıyla Gazze'deki özel şirketler için iki beton pompasının girişine izin verdiği bildirildi
A+A-
Mısır yönetiminin, 2007'den bu yana ilk kez Gazze'ye iki beton pompasının girişine izin verdiği bildirildi.
Filistin Taşımacılık ve Ulaştırma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Mısır'ın Refah Sınır Kapısı aracılığıyla Gazze'deki özel şirketler için iki beton pompasının girişine izin verdiği belirtildi.
Refah Sınır Kapısı'ndaki Filistin emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Mısır yönetimi, dün akşam iki beton pompasının yanı sıra demir, çimento ve kereste yüklü kamyonların da girişine izin verdi.
Mısır yönetiminin ilk kez Refah Sınır Kapısı aracılığıyla ağır ekipmanların girişine izin verdiği kaydediliyor.
İsrail, abluka altındaki Gazze'ye yaklaşık 10 yıldır beton pompası girişine izin vermiyordu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.