1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Milyonlarca Çocuğun Geleceği Tehlikede
Milyonlarca Çocuğun Geleceği Tehlikede

Milyonlarca Çocuğun Geleceği Tehlikede

BM çocuklar fonu UNICEF bir rapor yayımlayarak savaşzede ülkelerde yaşayan milyonlarca çocuğun geleceği tehlikede olduğunu belirtti.

A+A-

 

UNICEF yayımladığı raporunda, savaşzede ülkelerde savaşın devam etmesi, çocuk haklarını ihlal ettiğini ve dünya liderlerini bu cinayetlere sebebiyet verenlerden hesap sorma konusunda başarısızlığa sürüklediğini, bu durum milyonlarca çocuğun geleceğini tehlikeye attığını belirtti.

 

Raporda son 12 ayda Afganistan, Irak, Yemen, Suriye, Myanmar, Ukrayna’nın doğusu, Kameron, Güney Sudan, Merkezi Afrika Cum., Çad, Demokratik Kongo Cum., Somali, Nijerya, Nijer, Mali ve Burkinafaso’nun ortak sınır bölgesinde yaşayan çocuklar doğrudan saldırılara uğradıkları belirtildi.

UNICEF’in raporuna göre, savaşzade bölgelerde çocuklar insan kalkanı olarak kullanılıyor ve sonuçta ölüyor veya sakatlanıyorlar.

UNICEF raporunda ayrıca bu ülkelerde çocuklar şiddetli açlık ve kötü beslenmenin yanı sıra eğitim ve sağlık hizmetlerinden de mahrum kaldıklarını belirterek, çocuklara saldırıların son bulması ve hakları güvence altına altına alınması gerektiğini vurguladı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.