1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MGK: Suriye'de herhangi bir emrivakiye göz yumulmayacak
MGK: Suriye'de herhangi bir emrivakiye göz yumulmayacak

MGK: Suriye'de herhangi bir emrivakiye göz yumulmayacak

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayınlanan bildiride, Suriye'deki herhangi bir emrivakiye göz yumulmayacağı ve meşru müdafaa hakkının kullanılacağı vurgulandı.

A+A-

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Beştepe'de yapılan ve yaklaşık 5 saat süren Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardından yayınlanan bildiride, Suriye ve terörle mücadele başlıkları ön plana çıktı.

 

MGK toplantısının ardından yayınlanan bildiride, "Türkiye ve KKTC'nin hak ve menfaatlerine aykırı hiçbir gelişmeye müsaade edilmeyeceği teyit edilmiştir. Türkiye ve KKTC'nin hak ve menfaatlerine aykırı hiçbir gelişmeye müsaade edilmeyeceği teyit edilmiştir" denilen açıklamada, "Suriye ve Irak'ta yuvalanan terör örgütlerinin varlığından kaynaklanan, Türkiye'nin Güney sınırlarına yönelik tehdide karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla mücadelenin kesintisiz ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır. (Suriye'de) Siyasi çözüme en büyük tehdidin, Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasından geldiği belirtilmiştir. Suriye'de kalıcı bir çözüm bulunması amacıyla Birleşmiş Milletler gözetiminde çalışacak Anayasa Komitesi'nin bir an önce oluşturularak, çözüm için belirlenen yol haritasının uygulamaya geçirilmesinin önemi üzerinde durulmuş; bunun için taraflara makul ve süratli davranmaları yönünde çağrıda bulunulmuştur. Suriye'deki herhangi bir emrivakiye göz yumulmayacağı ve meşru müdafaa hakkının kullanılacağı vurgulandı" ifadelerine yer verildi.

'TÜRKİYE'NİN İRAN HALKI VE HÜKÜMETİNİN YANINDA OLDUĞU VURGULANMIŞTIR'

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürütmüş olduğu operasyonların devam edeceğinin altının çizildiği bildiride, "Ülkemizin Milli Güvenliği için tehdit oluşturan PKK/KCK terör örgütünün Irak'taki mevcudiyetine karşı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen operasyonların devam edeceğinin altı çizilmiş, PKK ve IŞİD dahil tüm terör örgütlerine karşı Türkiye'nin Irak halkı ve hükümetinin yanında olduğu bir kez daha vurgulanmıştır" denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.