1. HABERLER

  2. ARŞİVİMİZ

  3. Mesûd Barzanî’ye suikast planı
Mesûd Barzanî’ye suikast planı

Mesûd Barzanî’ye suikast planı

Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesûd Barzanî ve diğer kimi Kürd liderlere suikast planları yaptığı ortaya çıktı.

A+A-

Irak Ulusal Haber Ajansı (INN) üst düzey emniyet yetkililerine dayandırdığı haberinde, geçtiğimiz günlerde Suriye-Irak sınırına yakın bir bölgede IŞİD’in yaptığı bir toplantının kayıtlarına ulaşıldığını ve ele geçen bilgilere göre önemli mevkilerdeki bazı Kürd liderlere suikast düzenlemek için planlar yapıldığını yazdı.
 
Xendan sitesinin aktardığı habere göre IŞİD’in suikast listesinde Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesûd Barzanî, Başbakan Nêçîrvan Barzanî, Pêşmerge Gücü Komutanı Cebbar Yawer ve bazı üst düzey yetkililerin adı yer alıyor. Suikast düzenlenmesi planlanan kişilerin toplantı kayıtlarında ‘IŞİD üyelerine karşı düşmanca tavır takınanlar’ olarak kaydedildiği belirtildi.
 
IŞİD’in son günlerde Kürdistan hükümetinin idaresi dışında kalan bazı Kürdistan şehirlerine silahlı militanlar gönderdiği iddia ediliyordu. Suikast planlarının bu haberden sonra ortaya çıkması ise dikkat çekici.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.