1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Mesrur ​​Barzani:Kürdistan'ın refah ve kalkınması engellenemez
Mesrur ​​Barzani:Kürdistan'ın refah ve kalkınması engellenemez

Mesrur ​​Barzani:Kürdistan'ın refah ve kalkınması engellenemez

A+A-

Başbakan Mesrur ​​Barzani bugün,Pazar günü yaptığı açıklamada, "Kürdistan Bölgesi'nin ilerlediğini ve ekonomisinin ciddi adımlarla büyüdüğünü ve bunun başarılı bir örnek olacağını umuyoruz. dedi

Başkent Erbil'de bir otel ve AVM'nin açılışını yapan Başbakan Mesrur Barzani, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Bu projenin gerçekleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başbakan, “IŞİD’in vahşi saldırılarının olduğu dönemde birçok proje durdu veya gecikti. Bu projelerin gerçekleşmesi için çalışmaların devam ettiğini duydum. Peşmerge nasıl cephede IŞİD terörüyle mücadele ettiyse, yatırımcılar da projelerinin gerçekleştirmek için mücadele etti” dedi.

 

Kürdistan Bölgesi’nin kalkınması konusunda kararlılık mesajı veren Başbakan, “Hiç kimsenin Kürdistan’ımızın ilerleyişine engel olmasına izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.

 

Hükümet olarak özel sektöre destek sözü verdiklerini hatırlatan Başbakan, bu sayede Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına daha fazla hizmet edileceğini ifade etti.

 

Yatırımcılara Erbil’in dışındaki il ve ilçelerde de yatırım yapma çağrısında bulunan Başbakan, başta turizm olmak üzere özel sektörü desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

 

Başbakan özel sektöre destek vermelerinin bir sebebinin de vatandaşlara iş imkanı sağlamak olduğunu dile getirdi.

 

Yabancı ülke temsilcilerinden ülkelerinin şirketlerini Kürdistan Bölgesi’nde yatırım yapmaları için teşvik etme çağrısında bulunan Başbakan, “Hayalimiz, Kürdistan’ın sadece Kürt milleti için bolluk ve bereketli bir ülke olmasının yanı sıra, Irak ve bölge ülkeleri için de başarılı bir örnek teşkil etmesidir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.