1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Mesrur Barzani: Kürdistan’ın talepleri, yasalar ve anayasa...
Mesrur Barzani: Kürdistan’ın talepleri, yasalar ve anayasa...

Mesrur Barzani: Kürdistan’ın talepleri, yasalar ve anayasa...

A+A-

 

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, “Kürdistan’ın taleplerinin, anayasa maddelerini ve yasaları uygulayacak bir koalisyonu kurmak için çalışıyoruz” dedi.

Mesrur Barzani’nin bugün Yeni Zelanda’nın Bağdat Büyükelçisi Bradley Sawden’la Erbil’de gerçekleştirdiği görüşmede Irak’ta hükümet kurma çabaları, Kürdistan’ın talepleri, bölgedeki askeri ve siyasi gelişmeler, terör tehdidi ve Kürdistan’daki seçim süreci ele alındı.

Irak’ta kurulacak hükümetle ilgili Mesrur Barzani, “Kürdistan Bölgesi, Kürdistan’ın taleplerinin, anayasa maddelerini ve yasaları uygulayacak bir koalisyonu kurmak için çalışıyor” diye belirtti.

Yine Irak’ta bir yüksek strateji konseyinin kurulmasının önemine dikkat çeken Mesrur Barzani, yönetimde karmaşa ve reform kararlarında bu adımın etkili olacağını vurguladı.

Mesrur Barzani, Musul, Anbar ve Kerkük çevresinde halen DAİŞ terörü tehdidinin sürdüğünü belirterek, bunun bölgenin güvenlik ve istikrarı açısından tehlike oluşturduğunu kaydetti.

Görüşmede ayrıca, yeni kurulacak hükümetin, Irak’taki bütün kesimleri yansıtacak, ulusal barışı sağlayacak ve temel hizmetleri sunacak bir yapıda olması gerektiği belirtildi.

Yeni Zelanda Büyükelçisi Sawden, Irak’taki hükümet kurma çabalarını desteklediklerini ve bütün vatandaşların taleplerinin yerine getirilmesini arzuladıklarını dile getirdi.

Kürdistan ile Yeni Zelanda arasındaki ilişkilerin de ele alındığı görüşmede, ikili ilişkilerin geliştirilmesi konusunda ortak görüş bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.