1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Mesrur Barzani : Kürdistan her zaman ortak yaşam merkezi olacak
Mesrur Barzani : Kürdistan her zaman ortak yaşam merkezi olacak

Mesrur Barzani : Kürdistan her zaman ortak yaşam merkezi olacak

A+A-

 Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, Ermeni Din Heyeti’ni kabul etti.

Görüşmede Irak ve Kürdistan Bölgesinde yaşayan, Hristiyan ve Ermeniler'in durumları ele alınarak, Hristiyan ve Ermeni göçzadelerin yeniden Ninova ovasındaki evlerine ve topraklarına dönmesinin şartlarını oluşturmak için gerekli adımlar tartışıldı.

Mesrur Barzani konuşmasına şöyle devam etti:" Bölgede Hristiyanları asimile ve yok etme politikalarının boşa çıkartılması için, Hristiyan azınlıkların yerlerini terketmemeleri gerekiyor. Bizde Kürdistan Bölge yönetimi olarak bundan sonra da Hristiyan ve Ermeni kardeşlerimizin haklarını korumak için gereken herşeyi yapacağız."

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Müsteşarı Mesrur Barzani, koşullara bakılmaksızın Kürdistan halkının birlikte yaşam ortamının ortadan kalkmasına izin vermeyeceğini ifade etti. Ortak yaşam kültürünün, Kürdistan coğrafyasında tarihsel köklerinin olmasından kaynaklı olarak, her zaman birlikte yaşam ve hoşgörü kültürüyle farklı din ve etniklerin birarada yaşayacağını ifade etti.

Misafir heyette Başkan Barzani, Kürt Halkı ve Kürdistan Hükümetine, farklı süreçlerde Irak Hristiyanlarına ihtiyaç duydukları her konuda destek verdikleri, Erbil ve Kürdistan'ın farklı şehirlerinde Ermeni kiliselerinin açılmasına yardım ettikleri için teşekürlerini iletti.

Ermeni Heyet görüşmenin sonunda, Mesrur Barzani Başkanlığında kurulacak yeni Kürdistan Hükümetine başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.