1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Mesrur Barzani: Irak anayasayı ihlal etmeyi sürdürürse sessiz kalmayız
Mesrur Barzani: Irak anayasayı ihlal etmeyi sürdürürse sessiz kalmayız

Mesrur Barzani: Irak anayasayı ihlal etmeyi sürdürürse sessiz kalmayız

A+A-

 

 

 

Kürdistan Bölgesi Güvenlik  Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, Bağdat hükümetinin anayasayı ihlal etmeyi sürdürmesi halinde Kürdistan Bölgesi’nin buna sesiz kalamayacağını söyledi.

 

 

Kürdistan Bölgesi Güvenlik  Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, Yeni Zelanda’nın Irak Büyükelçisi Bradley Sadun’u makamında kabul etti.

Görüşmede bölgedeki durum, Irak ve Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkiler ve uluslarası düzlemde terör ile mücadele değerlendirildi.

Yeni Zelanda’nın Irak Büyükelçisi Bradley Sadun görüşmede Peşmerge Güçleri ile Kürdistan Bölgesi’nin terör ile mücadeledeki rolünden övgüyle bahsetti ve her iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeye ve ilerletmeye hazır olduklarını kaydetti.

Bradley Sadun Erbil-Bağdat arasındaki sorunlara da değinerek, sorunların bir an önce çözüme kavuşmasını umut ettiklerini söyledi.

Görüşmede Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani ise Kürdistan Bölgesi ve Peşmerge Güçleri önündeki tüm engel ve sorunlara rağmen terörle mücadelede ısrarlı olduklarını dile getirdi.

Erbil-Bağdat arasındaki sorunlara ilişkin ise Mesrur Barzani şunları dile getirdi: “Kürdistan Bölgesi her zaman sorunlarını anayasal çerçevede çözmeyi esas almıştır. Ancak Irak hükümeti anayasayı ihlal etmeye devam ederse Kürdistan buna karşı sessiz kalmayacaktır. Anayasa Kürdistan Bölgesi’ne kendi haklarını korumak için başka seçeneklaer sunmaktadır.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.