1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mesrur Barzani ile Zarif Rojava’yı görüştü
Mesrur Barzani ile Zarif Rojava’yı görüştü

Mesrur Barzani ile Zarif Rojava’yı görüştü

Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Mesrur Barzani ile görüşen İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, "Kürdistan Bölgesi ve Irak ile daha iyi ticari ilişkiler geliştirmek istiyoruz" dedi.

A+A-

 

Münih’te düzenlenen 55’inci Güvenlik Konferansı’nda Kürdistan Bölgesi Güvenlik Müsteşarı Mesrur Barzani ile bir araya gelen Zarif, görüşmenin ardından Rûdaw'ın sorularını yanıtladı.

 

Zarif, "Çok iyi bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıda İran'ın Kürdistan Bölgesi ve Irak'la karşılıklı ilişkilerini değerlendirdik. Aynı zamanda yeni hükümet kuırma çalışmalarını da ele aldık” dedi.

 

Suriye’deki gelişmerler ve Fırat'ın doğusu konularına da değindiklerini belerten Zarif, “Orada Kürtlerin hakları nasıl güvence altına alınır? konusunu da konuştuk" ifadelerini kullandı.

 

Bir süre önce Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne gerçekleştirdiği ziyareti anımsatan İran Dışişleri Bakanı, “Orada verimli toplantılar yaptık. O sıcak karşılama için tekrar teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Kürdistan bölgesi ile ekonomik ilişkilere değinen Zarif, "Ayrıca ham madde ve insani ihtiyaç alışverişi için İran ile Kürdistan Bölgesi ve Irak arasında kurulması planlanan Serbest Ticaret Bölgesi konusunda görüş alışverişinde bulunduk. Öyle inanıyorum ki, ticari alışveriş için Serbest Ticaret Bölgesi'nin kurulması tüm taraflar için önemlidir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.