1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Mesrur Barzani: Bağdat sorunları askeri yöntemle çözmekten vazgeçmedi
Mesrur Barzani: Bağdat sorunları askeri yöntemle çözmekten vazgeçmedi

Mesrur Barzani: Bağdat sorunları askeri yöntemle çözmekten vazgeçmedi

A+A-

 

 

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani, Bağdat'ın sorunları askeri yöntemle çözmekten vazgeçmediğini söyledi.

Kürdistan Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani bugün Almanya’nın Bağdat Büyükelçisi Cyrill Nunn ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi  ofisinden yapılan açıklamaya göre, görüşmede Almanya’nın Bağdat Büyükelçisi Cyrill Nunn, ülkesinin Bağdat ile Erbil arasındaki görüşmelerin biran önce başlamasını, bu sürecin atlatılması için taraflara gerekli desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.   

Gelişmiş ve güçlü bir Kürdistan’dan yana olduklarını ifade eden Cyrill Nunn, Irak Anayasası çerçevesinde Kürdistan Bölgesi’nin haklarını elde etmesini desteklediklerini kaydetti.

Kürdistan Bölgesi Güvenlik Konseyi Müsteşarı Mesrur Barzani ise Almanya’nın Kürdistan Bölgesi’ne verdiği desteğe değinerek uluslararası toplumun Irak’ta yaşanan sorunların çözümünde rol üstlenmesi gerektiğini belirtti.

Irak’ın geçmişteki hataları tekrarlamasının bölgede yaşanan kaosu daha da derinleştireceğini belirten Mesrur Barzani, Bağdat’ın yaşanan sorunların çözümünde askeri yöntemleri kullanmaktan vazgeçmediğini ifade etti. Barzani, Bağdat’ın bu tutumunun sorunları daha da içinden çıkmaz hale getirdiğini ve terörün yeniden başkaldırmasına zemin olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.