1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Mesrur Barzani: Afrin'e insani yardımda bulunmaya hazırız
Mesrur Barzani: Afrin'e insani yardımda bulunmaya hazırız

Mesrur Barzani: Afrin'e insani yardımda bulunmaya hazırız

A+A-

 

 

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı Mesrur Barzani, Barzani Yardım Vakfı'nın yıllık konferansında yaptığı konuşmada, vakıf olarak Afrin'e insani yardımda bulunmaya hazır olduklarını söyledi.

 

 

Kürdistan Güvenlik Konseyi Başkanı ve Barzani Yardım Vakfı Kurucular Kurulu Başkanı Mesrur Barzani, Erbil'de düzenlenen Barzani Yardım Vakfı'nın yıllık toplantısında konuştu.

Barzani Yardım Vakfı'nın Kürdistan'da ve Kürdistan dışında yardım faaliyetlerinde bulunduğunu belirten Mesrur Barzani, Barzani Yardım Vakfı'nın herkesin evi olduğunu belirtti.

Vakfın, "Milletimize hizmet etmek bizim için şereftir" diyen Ölümsüz Lider Mela Mustafa Barzani’nin direktifleriyle kurulduğunu ve bir felsefeye sahip olduğunu kaydeden Mesrur Barzani şunları söyledi:

"Barzani Yardım Vakfı, hiçbir din ve siyasi düşünceye mensup insanlar için ayrım yapmaksızın yardım etmektedir. Barzani Yardım Vakfı, şehirlerini, evlerini terk edip Kürdistan’a sığınan garibanlarının dert ortağıdır.

Yardım kuruluşları ve yardım çalışmaları için özel yasa çalışmalarının yapılması gerekiyor.

Barzani Yardım Vakfı, yardımlarını aralıksız bir şekilde sürdürecek. Afrin'deki sivillere insani yardımda bulunmak istiyoruz. Bunun için de yetkililerin gerekli kolaylığı sağlamasını bekliyoruz.

Bizim çok sayıda sponsor ve destekçimiz var. Özellikle de Kuveyt, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne teşekkür ediyorum. Gönüllü olarak bizimle birlikte hizmet edenlere teşekkür ediyorum.

Irak hükümeti tarafından yardım yapılması gereken Kürdistan'daki sığınmacılara Barzani Vakfı yardım yapıyor. Her yıl 45 bin öğrenciye Barzani Vakfı tarafından gerkli yardımlar yapılıyor. Barzani Vakfi dünyanın çok farklı yerlerinde yardım çalışmalarında bulundu.

Barzani Vakfı, DAİŞ mağdurlarına destek olmada çok önemli bir rol oynadı. DAİŞ'in mağdur ettiği Ezidi ve Hristiyanlara destek sunduk. Tüm kesimlere hizmet ettik ve hizmet etmeye devam edeceğiz. Vakıf olarak bu yardımları minnet olarak görmüyoruz, bunu bir görev olarak görüyoruz.

Barzani Vakfı, dini, ahlaki ve milli bir görevi üstlenmiş bir şekilde hareket ediyor.

DOĞU KÜRDİSTAN'A YARDIM GİRİŞİMİMİZ İRAN TARAFINDAN ENGELLENDİ

16 Ekim olayları ve Germiyan’da meydana gelen depremde Barzani Yardım Vakfı depremzedelere, Kerkük ve Tuzhurmatululara yardım etmiştir. Her ne kadar vakfımız Doğu Kürdistan’da meydana gelen depremden zarar gören Kürtlere yardım göndermek istediyse de İran yetkilileri tarafından buna izin verilmedi."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.