1. HABERLER

  2. KUDÜS

  3. Mescid-İ Aksa’ya Yapılan Saygısızlık, Ateşle Oynamaktır
Mescid-İ Aksa’ya Yapılan Saygısızlık, Ateşle Oynamaktır

Mescid-İ Aksa’ya Yapılan Saygısızlık, Ateşle Oynamaktır

Filistin Direniş Hareketi Hamas, Siyonistler tarafından Mescid-i Aksa’ya yapılan saygısızlığın ateşle oynamak olduğunu belirtti.

A+A-

 

Hamas: ‘Siyonist Rejim, yerleşke sakinlerine Mescid-i Aksa’ya saldırmaları için izin vererek ateşle oynuyor.

 

Mescid-i Aksa’ya yapılan saygısızlığın, Siyonist Rejim liderlerinin aklının almayacağı kadar büyük karşılığı olacaktır.

Mescid-i Aksa’da yeni bir dayatma politikasının bir sonucu olmayacaktır ve Filistin halkının Kudüs’teki İntifadası, Siyonist Rejim liderlerine Filistin halkının Kudüs’ü korumak olan yollarına devam edecekleri yönünde açık bir mesajdır.’ açıklamasında bulundu.

Hamas Hareketi, Kudüs halkından; Siyonist Rejimin bu mescitte zaman ve mekan paylaşımı yapma yönünde planının olduğu özellikle sabah saatlerinde, Mescid-i Aksa’yı korumaya devam etmelerini istedi.

Hamas Hareketi, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın kimliğinin İslami ve Filistinli olduğunu vurgulayarak, Arap Birliği’nin Siyonist Rejimin bu eylemleri karşısında durması gerektiğini belirtti.

Öte yandan İslami Direniş Hareketi Hamas yayınladığı bildiride, bazı medya tarafından Siyonist Rejimle uzun vadeli bir ateşkesin sağlandığı yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Bu bildiride şu ifadeler yer aldı: ‘Bu konu, Hamas Hareketi yetkililerinin arabulucularla gerçekleştirdiği görüşmelerde asla gündeme gelmedi ve bu konuda gündeme gelen her şey yalan ve iftiradır.’

Siyonist Rejim kaynakları geçen hafta, uzun vadeli bir ateşkesin sağlanması için Hamas Hareketi ve Siyonist Rejim arasında arabulucularla Mısır’da bir görüşme gerçekleştiğini iddia etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.