1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. Mescid-i Aksa Hatibi’nden Arap ve İslam Ülkelerine Çağrı
Mescid-i Aksa Hatibi’nden Arap ve İslam Ülkelerine Çağrı

Mescid-i Aksa Hatibi’nden Arap ve İslam Ülkelerine Çağrı

A+A-
Mescid-i Aksa imam hatibi Şeyh İkrime Sabri, başkanlığını yaptığı Kudüs Yüksek İslam Konseyi tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, İsrail güçleri ve fanatik Yahudiler tarafından Mescid-i Aksa’ya yönelik son günlerde artan saldırıları değerlendirdi.

 

Şeyh Sabri, fanatik Yahudilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarının, "mübarek ramazan ayında Müslümanların duygularını dikkate almadığını" ve burayı "zamansal ve mekansal olarak bölmeyi" amaçladığını kaydetti.

Zamanını kutsal mabette nöbet tutarak geçiren Filistinlilerin, "ümmet adına Mescid-i Aksa'yı koruma ve savunma görevini yerine getirdiğine" işaret eden Sabri, "şehit verilmesi, tutuklama ve tehcirle sonuçlanan çatışmaların yaşanmadığı neredeyse bir gün bile geçmediğini" vurguladı.

Mescid-i Aksa hatibi, Arap ve İslam ülkelerinin liderlerine çağrı yaparak, "işgalci (İsrail) devletine karşı resmi düzeyde siyasi ve diplomatik eylemlerle baskı yapmak gibi gerekli çabaları göstermelerini, böylelikle işgal güçlerini durdurarak saldırgan planlarını boşa çıkarmalarını" istedi.

Sabri, Mescid-i Aksa'ya atıfta bulunarak da "İlk kıblemiz ve üçüncü büyük kutsal mekanımız olmadan İslam ümmetinin hiçbir değeri yoktur" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.