1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Merkez Bankası enflasyon tahminini yükseltti
Merkez Bankası enflasyon tahminini yükseltti

Merkez Bankası enflasyon tahminini yükseltti

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 8.7'den yüzde 9.8'e yükseltti.

A+A-

Merkez Bankası yılın son Enflasyon Raporu'nu açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, "Enflasyonun 2017 yıl sonunda yüzde 9.8 olarak gerçekleşeceğini; 2018 yıl sonunda yüzde 7'ye, 2019 yıl sonunda ise yüzde 6'ya geriledikten sonra orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağını öngörüyoruz" dedi.

Çetinkaya yaptığı sunumda, "Merkez Bankası fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edecek. Önümüzdeki aylarda enflasyon tek haneye düştüğünde para politikasının etkileri daha net görülecektir. Aralık ayında enflasyonda düşüş sürecinin başlamasını bekliyoruz. Enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme ve hedeflerle uyum sağlanana kadar para politikasındaki sıkı duruş kararlılıkla sürdürülecektir. Önümüzdeki aylarda enflasyon tek haneye düştüğünde para politikasının etkileri daha net görülecektir" diye konuştu.

 

Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlar yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabileceğini belirten Çetinkaya, sıkı duruşun ne kadar uzun sürmesi gerekiyorsa o kadar korunacağının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.