1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Merkel’den Barzani’ye: Anayasal haklarınızı destekliyoruz
Merkel’den Barzani’ye: Anayasal haklarınızı destekliyoruz

Merkel’den Barzani’ye: Anayasal haklarınızı destekliyoruz

A+A-

 

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Başbakan Neçirvan Barzani’ye, Kürdistan Bölgesi’nin Irak anayasası çerçevesindeki haklarını desteklediklerini söyledi.

 

Merkel ile Barzani bugün Almanya’nın başkenti Berlin’de, Erbil saatiyle 16.00’da görüştü. Görüşmede Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ile Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin de yer aldı.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nden, görüşmeye ilişkin bir yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, Merkel’in Kürdistan Bölgesi’nin Irak anayasası çerçevesindeki haklarını desteklediklerini söylediği ve terörle mücadelede Almanya’nın Kürdistan Bölgesi’ne verdiği destek ve iki taraf arasındaki ilişkiye vurgu yaptığı kaydedildi.

Erbil’in Bağdat’la olan sorunların çözümü için diyaloğa hazır olduğunu bildirmesini ve Irak Federal Mahkemesi’nin kararlarına saygı duymasını takdirle karşılayan Merkel, bunu Kürdistan Bölgesi’nin iyi niyet göstergesi olduğunu belirterek taraflar arasında diyalog kurulmasına destek verdi.

Kürdistan Bölgesi verdikleri destek ve yardımlar için Merkel’e teşekkür eden Başbakan Barzani, Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki son gelişmelere ilişkin bilgi verdi, Kürdistan Bölgesi’nin sorunların çözümü için Irak anayasasına bağlı olduğunu ve diyalog için her türlü çabayı gösterdiğini vurguladı. Bağdat’ın ise bu girişimlere yanıt vermediğini belirten Barzani, “Bu yüzden Almanya gibi dost ülkelerin, diyaloğa başlamaları için Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne yardım etmesi gerekiyor” dedi.

Erbil heyeti Merkel’e, Kürdistan Bölgesi’nin varlığının bölgenin istikrarı için önemli olduğunu belirterek, hükümetin her alanda reformları sürdüreceğini ve Almanya’nın bu konuda Kürdistan Bölgesi’ne destek vermesi gerektiğini aktardı.

Görüşmede, bölgedeki son gelişmeler ile diğer bazı konuların ele alındığı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.