1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Merkel: Sanayileşmiş ülkeler küresel ısınmanın ana nedeni
Merkel: Sanayileşmiş ülkeler küresel ısınmanın ana nedeni

Merkel: Sanayileşmiş ülkeler küresel ısınmanın ana nedeni

A+A-

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sanayileşmişülkelerin küresel ısınmanın ana sebebi, gelişmekteki ülkelerin de mağdurlarıolduğunu söyledi.

Merkel, New York'ta düzenlenen BirleşmişMilletler (BM) İklim Zirvesi'nde yaptığıkonuşmada, iklim değişiminin ve dünyanın ısınmasının nedeninin insanlar olduğunu belirterek, bilim insanlarının tavsiyelerine uyulmasıve iklim değişikliğiyle küresel olarak birlikte mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Bunun için ölçünün, küresel ısınmayı1,5 santigrat dereceyle sınırlandırmayıamaçlayan Paris İklim Anlaşmasıolduğuna işaret eden Merkel, "Sanayileşmişülkeler, küresel ısınmanın ana sebebidir. Gelişmekte olan ülkeler de mağdurlarıdır" dedi.

Merkel, bundan dolayısanayileşmişülkelerin, dünyanın ısınmasınıdurdurmaya yönelik yolların bulunmasıiçin yenilikçi teknolojiler geliştirmesi ve para ayırmasınıistedi.

Almanya'nın bu konuda hem uluslararasıhem de ulusal düzeyde sorumluluk taşıdığınıvurgulayan Merkel, uluslararasıalanda 2014'e göre iklimin korunmasıiçin ayırılacak paranın 2 milyardan 4 milyar avroya yükselteceklerini, özellikle 1,5 milyar avroyu Yeşil İklim Fonu'na yatıracaklarınıkaydetti.

Merkel, ulusal alanda tedbirler alındığına işaret ederek, Alman hükümetinin geçen hafta iklim koruma paketini açıkladığınıanımsattı.

Zirvede, kendisinden önce aralarında İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg'in de bulunduğu gençlerin konuştuğuna işaret eden Merkel, "Gençlerin 'uyanın' çağrısınıduyduk" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.