1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Memnuniyetsiz 5 Prens daha kayıp'
'Memnuniyetsiz 5 Prens daha kayıp'

'Memnuniyetsiz 5 Prens daha kayıp'

Suudi Prens Ferhan: Kaşıkçı olayından memnuniyetsizliğini dile getiren 5 prens daha ortadan kayboldu...

A+A-

 

Suudi Arabistan vatandaşı Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ülkesinin İstanbul Başkonsolosluğunda kaybolmasından sonra yaşananlara itiraz eden hanedan üyesi beş kişinin ortadan kaybolduğu iddia edildi.

 

Almanya'da sürgünde yaşayan Suudi hanedan üyesi Prens Halid Bin Ferhan Al-i Suud, Independent'a yapmış olduğu açıklamada, kaşıkçı'nin kaybolmasından 10 gün kadar önce benzer bir kaçırma planının kendileri için yapıldığını belirtti.

41 yaşındaki Prens Halid Bin Ferhan, yetkililerin kendisine, Kahire'deki Suud Büyükelçiliği diplomatlarıyla görüşmek için Kahire'ye gitmesini, bir şeyin olmayacağına dair kendisine garanti verildiğini, teklifi kabul ettiği takdirde milyonlarca doların kendisine vaat edildiğini söyledi.

Prens Halid Bin Ferhan, Suudi Yetkililer'in kendisinin ekonomik sıkıntı içerisinde olduğunu bildiklerini ve yardım etmek istediklerini söylediklerini belirtti.

Prens Halid Bin Ferhan, geçen hafta Suudi Arabistan'daki yetkililerle yapılan toplantıda gazeteci Kaşıkçı olayından memnuniyetsizliğini dile getiren 5 prensin ortadan kaybolduğunu ve şuan kesin olarak nerede olduklarının bilinmediğini söyledi.

Suudi makamlarının kendisine de Suudi büyükelçiliğinde yüz yüze görüşme teklif ettiğinin altını çizen Prens Halid Bin Ferhan, büyükelçiliğe gidersem başıma ne geleceğini bilmediğim için teklifi kabul etmedim dedi.

Prens Halid Bin Ferhan, Suudi Arabistan'da hapishanelerde bulunan birçok prensin olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.