1. HABERLER

  2. KURDİSTAN

  3. Mela Bextiyar: Irak'ın Suriye gibi olması, uzak değil
Mela Bextiyar: Irak'ın Suriye gibi olması, uzak değil

Mela Bextiyar: Irak'ın Suriye gibi olması, uzak değil

A+A-

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Politbüro Üyesi Mela Bextiyar yaptığı açıklamada, Irak'ın Suriye gibi olmasının uzak olmadığını belirtti.

 Berhem Salih'in Irak Cumhurbaşkanlığına aday gösterilmesinin ardından YNK'den soğuyan ve resmi toplantılara katılmayan Mela Bextiyar Irak'a ilişkin derinlikli açıklamalarda bulundu.

 Mela Bextiyar sosyal medya ağı Facebook sayfasından yaptığı paylaşımda, Irak'ta başgösteren protestoların Batılı ülkelerde yaşanmış olması halinde şimdiye kadar o ülkedeki bazı yönetici ve sorumluların görevlerinden ayrılarak istifa edeceğini dile getirdi.

Mela Bextiyar paylaşımının devamında, Irak'taki protestoların bu şekilde devam etmesi, karışıklıkların artması ve daha fazla göstericinin öldürülmesi halinde, Şii liderlerin seslerini daha fazla yükselteceklerini ifade ederek, şayet bu duruma gelinirse ya Irak'lı sorumluların görevlerinden istifa ederek ayrılması gerektiğini, yada olayların daha da büyüyeceğini ve binlerce insanın öleceğini dile getirdi.

 Irak'ın içinde bulunduğu durumun çok karmaşık olduğuna dikkat çeken Mela Bextiyar paylaşımının sonunda, Irak'ın Suriye gibi olabileceği tehlikesine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.