1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mela Bextiyar: Bağımsızlık bizim hakkımız
Mela Bextiyar: Bağımsızlık bizim hakkımız

Mela Bextiyar: Bağımsızlık bizim hakkımız

Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Genel Sekreter Yardımcısı Mele Bextiyar, Kürdistan Bölgesi'nde gerçekleştirilmesi kararlaştırılan bağımsızlık referandumunun tüm siyasi patilerin kararı olduğunu söyledi.

A+A-

97 yıldan bu yana Irak hükümetlerinde yer alan Kürtlerin kendileri için hiç bir geleceğinin olmadığının altını çizen Mela Bextiyar, "Bağdat’ta Kürtlerin rolü çok zayıflatıldı. Artık Bağdat’la ortak noktamız kalmadı. Bağımsızlık bizim hakkımız. Bunun için bağımsızlığımızı ilan edeceğiz" dedi.
Süleymaniye’de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mela Bextiyar, bağımsızlık referandumu kararının altında Kürdistan’daki 16 siyasi tarafın imzası olduğunu ve İran ziyaretlerinde bunu İranlı yetkililere de söylediklerini belirtti.
Parlamentonun aktifleştirilmesi
Kürdistan’daki siyasi partilerin parlamentonun aktifleştirilmesi konusunda anlaşabileceklerini ifade eden Mela Bextiyar, tüm ulusal meselelerin parlamento çatısı altında çözümlenemeyeceğini ama parlamentonun aktifleştirilmesinin YNK’nin önceliği olduğunu söyledi.
Kürtlerin Bağdat yönetimindeki rollerinin çok zayıflatıldığını belirten Mela Bextiyar, "Anlaşma gereği Irak Cumhurbaşkanlığı, Irak istihbaratının önemli noktaları ve birçok bakanlığın Kürtlere verilmesi gerekirken, Kürtlerin elinde sadece sembolik önemi olan cumhurbaşkanlığı ve iki bakanlık kaldı. Ancak bu kabul edilemez" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.