1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mehmet Öcalan İmralı'ya gitti
Mehmet Öcalan İmralı'ya gitti

Mehmet Öcalan İmralı'ya gitti

İmralı cezaevinde kalan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ve aynı cezaevinde kalan bazı mahkumların yakınları adaya gitti.

A+A-

 İmralı Adası'ndaki Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutulan Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan,PKK'li Cumali Karsu'nun yakını Pervin Oduncu, Şeyhmus Poyraz'ın oğlu Mazlum Poyraz ve 2,5 yaşındaki torunu Harun Poyraz ile kız kardeşi Felek Cızlaşmak, bugün saat 08.30'da İmralı ile deniz ulaşımının sağlandığı Gemlik Jandarma Komutanlığı'na geldi.

"Paket yeterli görülmedi"

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mehmet Öcalan, "Son görüşmenizle bugün arasında bir değişiklik var mı" sorusu üzerine, "Bir değişiklik yok. Ancak artık görüşmeye rahat gidip geliyoruz. Artık avukatların gitmesi gerekiyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'yle ilgili bir soru üzerine de Öcalan, "Bizce yeterli görülmedi" diye konuştu.

Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınları daha sonra kimlik kontrolleri ve üst aramaları için İlçe Jandarma Komutanlığı'na alındı.

Bir süre sonra jandarma binasından çıkan Felek Cızlaşmak, İmralı'da hükümlü bulunan kardeşi Şeyhmus Poyraz'ın torunu Harun Poyraz'ın yaşı küçük olduğu için gidişine izin verilmediğini, kendisinin de bu nedenle çocukla birlikte kalacağını söyledi.

Cızlaşmak, "İzin verilseydi ilk defa torununu görecekti" dedi.

Mehmet Öcalan ve diğer mahkum yakınları jandarmadaki işlemlerin ardından İmralı'ya hareket etti.

Abdullah Öcalan ve diğer PKK'li mahkumların, her ayın 2 ve 4'üncü pazartesi günleri birinci dereceden yakınlarıyla 1 saat görüşme hakkı bulunuyor. 

cnn

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.