1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. McGurk’ten Kürdistan bölgesi mesajı
McGurk’ten Kürdistan bölgesi mesajı

McGurk’ten Kürdistan bölgesi mesajı

A+A-

ABD Başkanı’nın IŞİD’le Mücadelede Özel Temsilcisi Brett McGurk, ülkesinin, “federal ve birleşik bir Irak’ta güçlü bir Kürdistan Bölgesi’ni desteklediğini” söyledi.

Twitter hesabından açıklama yapan McGurk, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde yaşanan son gelişmelere değindi.

ABD’nin, “federal ve birleşik bir Irak’ta güçlü bir Kürdistan Bölgesi’ni desteklediğini” söyleyen McGurk, “Bütün Kürt taraflardan, 2018’deki seçimler yapılana kadar Kürdistan Bölgesi Hükümeti’ne destek vermelerini istiyoruz” dedi.

Başkan Barzani’nin görevi bırakması kararını takdirle karşıladıklarını belirten McGurk, Başbakan Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani’yle aktif şekilde çalışacakları mesajını verdi.

McGurk, ABD’nin, geçtiğimiz haftalarda Irak Anayasası çerçevesinde sorunların barışçıl şekilde çözülmesi için çalıştığını ifade etti.

Diğer yandan ABD Dışişileri Bakalığı’ndan da benzer bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Başkan Mesud Barzani'nin başkanlık görevine devam etmek için ek süre talebinde bulunmamasını takdirle karşıladıklarını belirtti.

Yazılı açıklamada şöyle denildi:

D, yeni dönemde Kürdistan Bölgesi Başbakanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Yardımcısı Kubad Talabani ile aktif bir şekilde temasa geçmeyi beklemektedir. Birleşik ve federal bir Irak içerisinde güçlü bir Kürdistan Bölgesi, uzun vadeli istikrar ve IŞİD’in kalıcı biçimde yenilgiye uğratılması yolunda elzemdir.

Tüm Kürt partilerini, kalan görev süresi üzerindeki meseleleri çözüme bağlama ve 2018 seçimlerine hazırlanma sürecinde Kürdistan Bölgesi’ni desteklemeye çağırıyoruz. Irak Hükümeti’ne de Erbil ile Bağdat arasında devam eden sorunları Irak anayasası çerçevesinde çözüme kavuşturmak için acilen çalışma çağrısında bulunuyoruz.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.