
Mazlumder'in 16 şubesi kapatıldı
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (Mazlumder) Olağanüstü Genel Kurulu'nda genel başkanlığa, Ramazan Beyhan seçildi.
İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Mücadele Derneği (Mazlumder) Olağanüstü Genel Kurulu'nda genel başkanlığa, Ramazan Beyhan seçildi.
Mazlumder Olağanüstü Genel Kurulu, Araştırma Kültür Vakfı Ankara Şubesi'nde gerçekleştirildi.
Genel kurulda, Beyhan genel başkanlığa getirilirken, genel yönetim kurulu üyeliği 25'e, merkez yürütme kurulu üyeliği 9'a indirildi ve her ilde bir şube açılması kararı alındı.
Delegelerin talebi ile MAZLUMDER Tüzük değişikliği ve çeşitli şubelerin kapatılmasın gündeme alındığı toplantıda yeni Genel Yönetim Kurulu, Merkezi Yürütme Kurulu ve Denetleme Kurulu asil ve yedek üyeleri de seçildi.
Tüzük değişikliği sonucu;
- MAZLUMDER Genel Merkezi Ankara’dan İstanbul’a taşındı.
- Dernek ve şubeler, siyasi partilerin üye veya bileşeni olduğu platformlara katılamaz hükmü getirildi.
- Genel ve yerel seçimlerde cumhurbaşkanı, milletvekili veya belediye başkan aday adayı veya adayı olacak üyelerin, bu seçim kararının alınması üzerine on beş gün içinde dernek ve şube organlarında bulunan görevlerinden istifa etme zorunluluğu getirildi.
- Dernek ve şubeler siyasi partilerin faaliyetlerine ev sahipliği yapamaz, siyasi partilerin düzenlediği bildiri ve açıklamalara ortak olamaz, siyasi partilerin aktör olduğu gösteri ve protestolara katılamaz; üyelerini anılan faaliyetlere yönlendiremez kuralı getirildi.
- Şube Başkanları şube Yönetim Kurulu; Genel Başkan ve Genel Sekreter, Genel Yönetim Kurulu veya acil durumlarda Merkez Yürütme Kurulu kararı olmaksızın, dernek dışı bildiri ve açıklamalara dernekteki görev ve sıfatlarını kullanarak veya kullanmayarak imza veremez ve katılamaz. Bu durumda açıklama ve bildirinin şahsi fikir olduğu savunması yapılamaz kuralı getirildi.
- Şube organlarında görevli üyeler, Yönetim Kurulu; genel merkez organlarında görevli üyeler Genel Yönetim Kurulu veya acil durumlarda Merkez Yürütme Kurulu Kararı olmaksızın dernek dışı bildiri ve açıklamalara dernekteki görev ve sıfatını kullanarak imza veremez ve katılamaz kuralı getirildi.
- Dernek ve şube organlarında görev alan üyeler, görevlerinden ayrılmaları sonrasında, dernekteki eski görev ve sıfatlarını kullanarak basına demeç veremez, açıklama yapamaz, beyanda bulunamaz. Bu açıklama ve beyanlar derneği bağlamaz kuralı getirildi.
- Kapatılan Şubelere bağlı üyelik ve delegeliklerin kendiliğinden sona ermesine karar verildi.
- Her ilde tek bir şube açılması kuralı getirildi.
- Temsilciliklerin her yönetim değişiminde tekrar atanması kuralı getirildi.
- Derneğin bir şubesine başvurusu sonucu üye olarak kabul edilen kişinin, derneğin diğer bir şubesinde üye olarak kabulü imkanı kaldırıldı.
- Gelecek Genel Kurul’dan itibaren geçerli olmak üzere Genel Yönetim Kurulu üye sayısı 25’e, Merkezi Yürütme Kurulu üye sayısı dokuza indirildi.
Genel Kurul Tüzük değişikliği dışında bir kısım Dernek Şubesinin kapatılmasına karar verdi. Kapatılan şubeler; Diyarbakır, Şanlıurfa, Van, Gaziantep, İzmir, Muş, Batman, Bitlis, Bingöl, Şırnak, Hakkari, Sakarya, Mersin, Kocaeli, Bursa, Antakya şubeleri oldu.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.