1. HABERLER

  2. EYLEMLER VE STK

  3. Mazlumder Diyarbakır Şubesi'nden Özgürder açıklaması
Mazlumder Diyarbakır Şubesi'nden Özgürder açıklaması

Mazlumder Diyarbakır Şubesi'nden Özgürder açıklaması

\'Kendine müslüman\'lık olamayacağı gibi \'kendine demokrat\'lık veya \'kendine liberal\'lik de olmaz. Aksi durum samimiyetlerin sorgulanması sonucunu doğurur. Asıl demokratlık ve asıl liberallik özgürlükleri sadece kendimiz için değil herkes için her şar

A+A-

Geçtiğimiz haftalarda Suriye Kürdistan’ı, Rojava olarak adlandırılan bölgede sivil Kürtlerin El Nusra adlı örgüt tarafından katledildiği ve rehin aldığı ile ilgili haberler ve paylaşımlar başta sosyal medya olmak üzere çeşitli kaynaklarda oldukça ciddi ilgi görmüş ve bu iddialar üzerinden bir tartışma başlamıştı.

Özgürder Genel Merkezi’nin bu konuda yaptığı açıklamalardan sonra yine başta sosyal medya olmak üzere bir çok yerde Suriye’de Kürtler dışında ÖSO ve diğer savaşan unsurlara lojistik destek gönderdiği iddia edilen kuruluşların listeleri adeta bir kara liste gibi değişik ortamlarda paylaşılarak bu kuruluşlar ile ilgili karalama kampanyaları ve özellikle Özgürder’e yönelik hedef göstermeler gerçekleşmiştir.

Sonrasında önce Özgürder Van Şubesi’ne ve dün de akşam saatlerinde Diyarbakır/Bağlar Temsilciliği’ne molotoflu saldırılar gerçekleşmiştir. Öncelikle bilinmelidir ki Özgürder'in Rojava ile ilgili fikri ne olursa olsun hedef gösterilmesini, saldırıya uğramasını kınıyoruz. Şiddetin her türlüsünü her zaman reddediyoruz.

Sivil düşünce, sivil toplum, düşünce, ifade, örgütlenme özgürlüğü bir kesimin değil her zaman herkesin ihtiyacı olan kavramlar ve özgürlüklerdir. Herkese düşen, itidal, daha fazla itidal,daha fazla hoşgörü ve farklı düşüncelere olabildiğince tahammüldür.

"Kendine müslüman"lık olamayacağı gibi "kendine demokrat"lık veya "kendine liberal"lik de olmaz. Aksi durum samimiyetlerin sorgulanması sonucunu doğurur. Asıl demokratlık ve asıl liberallik özgürlükleri sadece kendimiz için değil herkes için her şart altında savunmakla olur.

Mazlumder olarak, farklı birçok fikir ve insanın üzerinde yaşamaya yeteceği kadar zengin bir kültür mirasına sahip olan bu topraklarda kişi ve kuruluşların birbirini hedef göstermekten vazgeçmesini, karşı fikirlere daha fazla hoşgörülü olmasını, Özgürder Genel Merkezi’nin Rojava ile ilgili yaptığı açıklamayı içeriğinden bağımsız olarak düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirdiğimizi, açıklamaya karşı düşüncelerin de yine aynı yöntemle beyan edilmesi gerektiğini düşündüğümüzü ve bizce asla meşru görülemeyecek şiddet ile ifade tarzını kınadığımızı bildiririz.

12.08.2013

MAZLUMDER Diyarbakır Şb. Bşk.

Av. Abdurrahim AY

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.