1. HABERLER

  2. EYLEMLER VE STK

  3. Mazlum-der Amed: Pkk Alıkoyduğu Kişileri Serbest Bırakmalıdır!
Mazlum-der Amed: Pkk Alıkoyduğu Kişileri Serbest Bırakmalıdır!

Mazlum-der Amed: Pkk Alıkoyduğu Kişileri Serbest Bırakmalıdır!

Mazlum-der Amed Şubesi 28.07.2015 taraihinde PKK'lilerce alıkonulan iki polis'in bırakılması için bir basın açıklaması yayımladı.

A+A-

Pkk Alıkoyduğu Kişileri Serbest Bırakmalıdır!

Derneğimize yapılan yazılı başvuru neticesinde 28.07.2015 tarihinde Erzurum’dan Urfa istikametine doğru seyir halinde olan Sedat YABALAK ve ailesinin içinde bulunduğu araç Lice yakınlarında yol kontrolü yapan PKK’liler tarafından durdurulmuş, polis olduğunun anlaşılması üzerine Sedat YABALAK alıkonulmuş ailesi ise serbest bırakılmıştır.

Derneğimize başvuruda bulunan aile; alıkonulduktan bu yana Sedat YABALAK’tan hiçbir haber alamadıklarını, can güvenliğinden endişe duyduklarını, bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini belirtmiştir.

Son yapılan genel seçimlere kadar Kürtlerin Hak Sorununun çözümü ve kalıcı barışın tesisi noktasında devlet ile Kürt Siyasal Hareketi arasında gelinen nokta gerek tarafımızdan ve gerekse de toplumun çeşitli kesimleri tarafından ilgi ve memnuniyetle karşılanmıştı. Ancak gelinen aşamada taraflarca benimsenen hareket tarzı, neredeyse süreç öncesi duruma tamamen geri dönülmek istendiği şeklinde algılara neden olmaktadır. Özellikle tekrar çatışmalı sürece geri dönülmesi başta yaşam hakkı olmak üzere birçok temel hak ve özgürlüğün fütursuzca ihlal edildiği bir ortama neden olmaktadır. Bu itibarla hiçbir amaç ve gayenin kişilerin yaşam hakkının elinden alınmasına yol açacak kadar yüksek olamayacağı inancıyla tarafların tekrar barışın tesisi noktasında sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye, tarihinde yeteri kadar acı bulunan Türkiye toplumlarının daha fazla acısına neden olunmaması ve toplumlar arasında kutuplaşmaya neden olacak bu yeni süreçten bir an önce vazgeçilmesi için sorumlu vicdanlara çağrı yapıyoruz.

Bu bağlamda MAZLUMDER Diyarbekir olarak;  polis memurları Sedat YABALAK ile 24 Temmuzda alıkonulan Vedat KAYA ve varsa alıkonulan başka kişilerin, kişi hürriyetinden yoksun bırakılma hallerinin ortadan kaldırılarak serbest bırakılmaları çağrısında bulunuyoruz. Yine şube yetkilileri olarak PKK ve devlet tarafından gerekli şartların oluşturulmasını ve bu halde alıkonulan kişilerin serbest bırakılması için her türlü inisiyatifi ve sorumluluğu almaya hazır olduğumuzu ilgililere ve kamuoyuna deklere ediyoruz.

Daha önceki açıklamalarımızda da ifade ettiğimiz gibi PKK ve Hükümeti, Kürtlerin hak sorununda onyıllardır denenen güvenlikçi ve çatışmacı anlayışı terk ederek çatışma öncesi diyalog zeminine geri dönmeye çağırıyoruz.

Ayrıca PKK'ye sivillerin alıkonulması, yol kapatma ve araç yakma gibi temel hakları ihlal eden uygulamalara son verme, Hükümete çatışma dönemlerinde bir politika haline getirilen kitlesel ve birçoğu haksız gözaltı uygulamalarını düşmanlık değil adalet zeminine taşıma ve haksız yere gözaltına alınıp tutuklananları serbest bırakma çağrısında bulunuyoruz.                                                                                                           

 

   MAZLUMDER  DİYARBEKİR  ŞUBESİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.