1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mattis'ten Minbic açıklaması: 72 saat içinde...
Mattis'ten Minbic açıklaması: 72 saat içinde...

Mattis'ten Minbic açıklaması: 72 saat içinde...

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye ve Amerikan askerlerinin Minbic’de ortak devriyeler gerçekleştirmeleri için gereken eğitimlerin 3 gün içinde başlayabileceğini söyledi.

A+A-

 

Latin Amerika ziyareti sürerken uçakta kendisine eşlik eden Amerikalı basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Mattis, Minbic konusuna da değindi.

 

Minbic civarındaki Türkiye ve Amerikan güçlerinin ne zaman ortak devriye faaliyetine başlayacağına ilişkin bir soru üzerine Mattis, "72 saat içinde diyebilirim. Çok yakında, belki daha da önce" şeklinde yanıt verdi.

ETKİSİ YOK

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı Ortadoğudan Sorumlu Müsteşar Vekili David Satterfield da Dışişleri Bakanlığı’nda katıldığı bir toplantıda, Minbic konusunda açıklamalar yaptı.

Satterfield, Türkiye ile ABD arasındaki son gerilimin Minbic’dei mutabakata olumsuz yansıyıp yansımadığı hakkındaki bir soruya, "Hiçbir etkisi yok. İlgili tarafların dahil olduğu Minbic yol haritası süreci, sorunsuz ve oldukça cesaret verici şekilde sürüyor. İkili ilişkilerdeki diğer konuların burada etkisini görmüyoruz" şeklinde cevap verdi.

Pentagon Sözcüsü Eric Pahon, 18 Haziran'da yaptığı açıklamada, Türkiye ve Amerikan birliklerinin, koordineli ancak bağımsız şekilde devriye faaliyetlerine başladığını bildirmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo, 4 Haziran'daki görüşmelerinde bir yol haritasını konusunda anlaştıklarını duyurmuştu.

Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) ana omurgasını oluşturduğu Demokratik Suirye Güçleri (DSG) Halep iline bağlı Minbicilçesini, Ağustos 2016'da ABD'nin desteğiyle terör örgütü DAİŞ'ten kurtarmıştı. (Kaynak: Ajanslar)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.