1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Mattis'ten Bolton'a: Şeytanın vücut bulmuş halisin diye duydum
Mattis'ten Bolton'a: Şeytanın vücut bulmuş halisin diye duydum

Mattis'ten Bolton'a: Şeytanın vücut bulmuş halisin diye duydum

A+A-

 

 

ABD Savunma Bakanı Mattis, Trump tarafından Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak atanan Bolton'la tanışırken, ''Şeytanın vücut bulmuş halisin diye duydum'' dedi.

 

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın Dışişleri Bakanlığına Rex Tillerson'ın yerine CIA Direktörü Mike Pompeo'yu, Ulusal Güvenlik Danışmanlığına H.R. McMaster'ın yerine John Bolton'u getirmesinin ardından medyanın dikkati Savunma Bakanı Jim Mattis'in vereceği tepkiye yöneldi.

Amerikan medyası, Trump'ın son değişikliklerinin ardından, deniz piyadelerinin 'kuduz köpek' lakaplı emekli generali Mattis'in, kabinede en güvercin isim olarak kaldığı ve tecrit edilmiş duruma düştüğüne dair yorumlara yer veriyor.

Daha önce Tillerson'ın kovulmasını 'bir Washington D.C. hikayesi' diye geçiştirmiş olan Mattis, Bolton'la ilk görüşmesinde ise şakayla karışık taşı gediğine oturttu. 

Bolton'u Pentagon'un girişinde karşılayan Mattis ''Duydum ki, gerçekten de şeytanın vücut bulmuş haliymişsin ve ben de seninle tanışmak istedim'' dedi.

Bolton'un kahkahasının ardından ikili birlikte kapıdan içeri girdi.

MATTIS'E GÖRE ENDİŞEYE MAHAL YOK

Bu anları yakalayan CNN, ikilinin Kuzey Kore ve İran konularında anlaşmazlığa düşmelerinin beklendiğini, ancak Mattis'in Bolton'la ilgili endişelendiği yorumlarına meydan bırakmamaya çalıştığı yorumunu yaptı.

Salı günü bu yönde bir açıklama yapan Mattis, ''Bolton ile birlikte çalışmayı dört gözle bekliyorum. Grup halinde aynı şeyleri düşünme durumundan kaçınmak için kendisiyle farklı dünya görüşlerimiz olduğunu umuyorum. Önceden söyleyeyim, bu bir ortaklık olacak, ilerleme kaydetmek için adım atacağız'' dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.